Komisijos sprendimu, LRT laidai „Auksinis balsas“ (prodiusuoja A. Giržadas – DELFI) dėl eteryje transliuotos informacijos apie atlikėjos Ingos Valinskienės koncertą pažeidžiant įstatymus skirta 1 tūkst. 882 eurų bauda.

LRTK sprendimą užginčyti norintis A. Giržadas Vilniaus miesto apylinkės teisme turėjo pasirodyti dar gegužės 4 d., tačiau tuo metu jis buvo išvykęs į „Eurovizijos“ konkursą Kijeve. Skundo nagrinėjimą buvo nuspręsta atidėti iki šiandienos, gegužės 24 dienos.

Savo skunde A. Giržadas LRTK sprendimą prašo panaikinti kaip nepagrįsta, taip pat prašo nutraukti administracinio teisės pažeidimo bylą.

„Mes manome, kad šis pranešimas yra informacinis pranešimas apie kultūros renginį ir niekuo nesiskiria nuo informacinių pranešimų apie kitus kultūrinius renginius Lietuvoje. Komercinio turinio šiame pranešime, mūsų manymu, nėra. Čia nebuvo rodomi koncerto plakatai, nebuvo įvardijamos bilietų kainos“, – teisme aiškino A. Giržadas.

Teisėjo paklaustas, ar anonsuojant koncertą ir nurodant koncerte pasirodysiančius atlikėjus bei tiksliai paminint miestus, kuriuose vyks pasirodymai, toks informacijos pateikimas nėra laikytinas kaip tiesioginis kvietimas apsilankyti koncerte, prodiuseris patikino, kad tai yra „įprasta informacija kultūros renginiams“.

LRTK teismo prašo A. Giržado skundo netenkinti. Komisijos nuomone, laidoje pateikta informacija neabejotinai yra komercinis audiovizualinis pranešimas ir yra traktuotinas kaip visuomenės informavimo įstatymo pažeidimas. Be to, tai jau trečias pažeidimas per pastaruosius metus.

Laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui A. Giržadui praėjusių metų gruodį buvo skirta 144 eurų bauda už rėmimo pranešimų transliavimą pažeidžiant teisės aktus. Eteryje buvo reklamuota kava.

Panašų pažeidimą LRT eteryje komisija buvo nustačiusi ir per praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurso transliaciją – tuomet televizijos atstovams buvo skirtas įspėjimas.

Po posėdžio A. Giržadas nedaugžodžiavo: „Kol kas dar sunku kažką vertinti, sulauksime sprendimo ir tuomet vertinsime“.

Teismas sprendimą dėl A. Giržado skundo skelbs jau šį penktadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)