„Skaičiau, kad tai nėra vienodai sveika visiems, kad bėgioti gali tik berniukiško sudėjimo moterys, o tos, kurios turi platesnius klubus, krūtinę – tai joms yra netinkama sporto šaka, nes tuomet kitaip statomos kojos ir kitaip dėvisi sąnariai. Bet ši informacija manęs neatbaido nuo bėgiojimo, nes tiesiog per daug tai mėgstu“, - neslepia sportiška moteris.

Šiuo metu atlikėja ruošiasi ir artėjančiam bėgimui, kuris vyks sporto festivalio „Sveika, Neringa“ metu Nidoje birželio 4 dieną. Be to, kartu su Rima ruošiasi ir jos penkerių metų dukrelė Andrėja, kuri tą pačią dieną dalyvaus specialiame vaikų bėgime.

„Mes abi su dukra mėgstame laisvalaikį leisti labai judriai. Andrėja lanko ir baseiną, ir karatė treniruotes. Kiekvieną vakarą, jei tik geras oras, einame pasivaikščioti – kaip sakom, bent jau ratą apsukti“, - šypsosi moteris. Tiesa, mėgstamiausias judviejų sportas iš tiesų nustebina. „Kartu šiaip labiausiai mėgstame žaisti futbolą“, - nusijuokia Rima. „O kas keisčiausia, tai kad Andrėja labiausiai mėgsta stovėti vartuose, todėl aš visada mušu, o ji gaudo kamuolį. Jei tik turime laisvą minutę, visada bėgame į kiemą“, - pasakoja R. Petrauskytė – Malašičevė.

„Sportuoti labai mėgstu, o bėgimas man yra ir sportas, ir meditacija. Jeigu jaučiuosi pavargusi psichologiškai, ar jei reikia ramiai kažką pagalvoti, susidėlioti mintis, tada visuomet ieškau sportinių batelių ir bėgu prie jūros, niekur daugiau nebėgioju“, - pasakoja Rima.

Būtent palei Marias vyks ir bėgimas festivalio „Sveika, Neringa!” metu, o dalyviai galės rinktis tarp dviejų distancijų – 4.5 ir 9 kilometrų. Be bėgimo, festivalio metu birželio 2-4 dienomis bus galima dalyvauti orientacinėse varžybose, pėsčiųjų žygyje, irklenčių ir jėgos aitvarų varžybose, taip pat – žaisti badmintoną, stalo tenisą, dalyvauti bendrose mankštose rytais ir vakarais. Be to, vasaros sezono Neringoje atidarymo proga visi bus kviečiami ir į nemokamą Jazzu ir Leon Somov koncertą.

Grupės „Man-go“ vokalistė ketina bėgti 4.5 kilometrus.

„Dar nuo vaikystės, kai lankiau lengvąją atletiką, buvau sprinterė, o ilgos distancijos man nepatinka“, - pasakoja ji. Nors žavi moteris laikosi ir pagrindinių sveikos mitybos taisyklių, ji neslepia – kartais mažos nuodėmės yra būtinos. „Aš viską darau su malonumu ir gerai suprantu, dėl ko visa tai darau – žinau, kad tai yra sveika, gera mano organizmui, tai padeda atitolinti senatvę. Bet jei jau užsinoriu nuodėmiauti, tada su malonumu ir nuodėmiauju. Tada jau abi su dukryte einame valgyti ledų ar pyrago“, - nusijuokia atlikėja.

Antrus metus iš eilės vykstantis didžiausias Lietuvoje sporto festivalis „Sveika, Neringa!“ kviečia visus, neabejingus aktyviam laisvalaikiui ir sveikam gyvenimo būdui, atvykti ir pradėti vasaros sezoną kartu birželio 2-4 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)