„Kvatoju balsu, nes nepraėjo net šeši mėnesiai nuo naujausios mano kolekcijos pristatymo, kurioje pagrindinė idėja ir svarbiausias motyvas buvo priešistorinių žmonių piešiniai urvuose ir štai, praeitą savaitę tik bac, – juokėsi Aleksandras. – „Dior“ mados namai parodė kolekciją „Dior Cruise 2018“, kurioje aiškiai matomos labai jau panašios idėjos ir motyvai.“

A. Pogrebnojaus teigimu, tai negali būti tiesiog sutapimas. „100 metų mados kūrėjai menu urvuose nesidomėjo ir staiga toks netikėtas „sutapimas“. Gal jūs pasakysite, kad idėjos sklando ore, bet jau seniai nesu toks naivus, ypač žinant socialinių tinklų sklaidą“, – kalbėjo A. Pogrebnojus.

„Dior Cruise 2018“ kolekcijos modeliai:

Dizainerio teigimu, jis jokių priemonių dėl įtariamo idėjos panaudojimo neketina imtis. „Puikiai suprantu, kad, sulyginus su „Dior“ didybe, esu tik mažytė mados pasaulio bakterija, bet, pasirodo, dar turiu pakankamai „smarvės“ naujai mados epidemijai sukelti. O dabar... Tai tiesiog sukėlė juoko priepolį“, – šypsojosi kūrėjas.

Dar prieš pristatydamas savo kolekciją A. Pogrebnojus DELFI pasakojo, jog urvuose rastus piešinius savo kūryboje panaudojo dėl jų unikalumo. „Kolekcijoje panaudoti nuostabiausi piešiniai, rasti Prancūzijos, Ispanijos, Argentinos ir Australijos urvuose, o šios kolekcijos bendraautoriais galima drąsiai įvardyti tolimus mūsų protėvius, kurių fantazija ir meistriškumas nenusileidžia, o daugeliu atvejų net pralenkia dabartinį ar ankstyvesnių laikų meną, – DELFI kalbėjo Aleksandras ir pridūrė. – Ši kolekcija – kaip sapnas, kaip žmonijos prisiminimai, užkoduoti mūsų genuose.“

Aleksandro Pogrebnojaus kolekcija „Heart Of Cave“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)