Atsisveikinti su T. ir E. Špilevskiais šeštadienį atvyko ir garsi lenkų kilmės aktorė Joanna Moro. Lietuvoje gimusios ir augusios aktorės sutuoktinis Miroslavas – vienas iš trijų žiauriai nužudytų Teresos ir Edvardo Špilevskių vaikų, vyresnysis tėvažudžio brolis.

Špilevskių vyresnėlio Miroslavo Špilevskio išplatintame pranešime nurodoma, kad atsisveikinimas su velioniais vyks nuo 10 val. ryte, popietę, 14 val., Vilniaus Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios, po jų urna bus išnešama ir laidojama Antakalnio Saulės kapinėse

Norintys pareikšti užuojautą ir atsisveikinti su tragiškos lemties E. ir T. Špilevskiais buvo paprašyti nenešti gėlių. Gėlėms skirtus pinigus buvo prašoma aukoti į šarvojimo salėje pastatytą aukų dėžutę. Visos surinktos aukos bus skirtos VšĮ „Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas“.

DELFI primena, kad apie Lietuvą sukrėtusį klaikų nusikaltimą, įvykdytą Karužiškėse (Vilniaus r.), sužinota pirmadienį (manoma, kad žudynės vyko sekmadienio vakarą).

Pirmadienį, apie 11.45 val., į Špilevskių sodybą, kur vyko nemenkas remontas (keičiami pastatų stogai ir kt.) padirbėti atėjęs kaimynas pamatė itin žiauriai nužudytus sutuoktinius. Iš jų galvų mažai kas buvo likę. Buvusi mokytoja Teresa Špilevska gulėjo lauke, greta gyvenamojo namo durų. Matematikos profesorius Edvardas Špilevskis - namo viduje.

Atvykus policijai, jų jaunesnysis sūnus buvo užsidaręs vonioje. Kai ten įsiveržė pareigūnai, iki pusės nuogas įtariamasis šoko ir kažką dainavo angliškai.

Vyras neklausė pareigūnų nurodymų, todėl buvo panaudotas elektroimpulsinis prietaisas „Taser“. Net surakintas ir į lauką išvilktas vyras nenustojo dainuoti. Gulėdamas ant žemės jis ir toliau kažką dainavo anglų kalba.

Susikalbėti su juo buvo neįmanoma, žmogus elgėsi visiškai neadekvačiai. Todėl jis buvo išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Inteligentiškoje Špilevskių šeimoje užaugo trys vaikai: du sūnus ir dukra. Užaugę du vaikai išvyko iš Lietuvos, Vilniuje liko tik vienas sūnus.

Dukra dabar gyvena užsienyje. Vyresnysis sūnus, Lenkijoje baigęs informatikos mokslus, vedė Lietuvos lenkę ir dabar gyvena Lenkijoje.

Į pensiją išėję sutuoktiniai Špilevskiai prieš keletą metų iš Vilniaus persikraustė į vienkiemį Vilniaus r., Karužiškėse. O jų bute Antakalnyje liko gyventi sūnus, kuris gan dažnai atvažiuodavo aplankyti tėvų. Įtariama, kad tėvus jis nužudė sekmadienio vakarą.