Vienoje iš socialiniame tinkle „Instagram“ paviešintų nuotraukų E. Dragūnas pozuoja užsidėjęs vaiskios raudonos spalvos kailinę kepurę, puoštą sovietine simbolika – pjautuvo ir kūjo ženklu.

Tai pagrindinė Sovietų Sąjungos emblema, simbolizavusi „darbininkų ir valstiečių sąjungą“.

E. Dragūno gerbėjai, išvydę nuotrauką, ėmė domėtis, ar atlikėjas kepurę parsiveš į Lietuvą, mat mūsų šalyje už sovietinių simbolių naudojimą yra numatyta administracinė atsakomybė.

A post shared by Sel (@egidijusdragunas) on Mar 25, 2017 at 8:41am PDT

Prieš kelis mėnesius DELFI publikavo straipsnį apie amerikiečių realybės šou žvaigždės Kim Kardashian stiliaus detales, tarp kurių buvo ir džemperis, dekoruotas sovietiniais simboliais. Plačiau skaitykite ČIA.

Tąkart advokatas Karolis Rugys teigė, kad garsenybės stilių mėgdžiojantiems lietuviams derėtų kelissyk pagalvoti, prieš įsigyjant drabužių su sovietine simbolika – dėvėti tokius drabužius Lietuvoje yra draudžiama ir už tai gresia administracinė atsakomybė.

„Už komunistinių (ar nacistinių) simbolių platinimą ar demonstravimą kyla administracinė atsakomybė: nuo 150 eur iki 300 eurų bauda su privalomu daiktų konfiskavimu. Kodekse yra numatytas baigtinis sąrašas išimčių, t.y. aplinkybių, kuomet atsakomybė nekyla: kai naudojama muziejų veiklos, mokslo ir pan. tikslais, – kalbėjo K. Rugys. – Taigi, Lietuvoje asmenys negali dėvėti drabužių su tokia simbolika bei to demonstruoti. Prekiauti tokiais simboliais pažymėtomis prekėmis, jeigu tai daroma ne antikvarinės ar sendaikčių prekybos tikslais, Lietuvos Respublikoje taip pat draudžiama.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)