„Net ir Rojuje kartais būna neramu. Vieną kartą metuose. Ir mes užtaikėme. Rytas prasidėjo žemės drebėjimu. Rodėsi, tirta visas kambarys, stiklai rėmuose dreba... iš lovos neiškritome, bet jau mintis buvo atėjusi į galvą: o kas, jei ims stiprėti ar net viskas griūti?... Čia žmonės tiek meldžiasi, dėkoja, aukoja dievams, pusdieviams, artimųjų sieloms ir dvasioms, kad tikiu, jog jie tikrai stiprią apsaugą turi.
Gyvenimas Rojuje tęsiasi“, – artimiesiems bei bičiuliams apie tai, jog visi gyvi ir sveiki pranešė Živilė.

DELFI pakalbinta, ji pasakojo, jog drebėjimas vyko apie minutę, tačiau tuomet rodėsi, jog kur kas ilgiau.

„Kažko baisaus nebuvo, išskyrus tą nemanonų jausmą, kai visas kambarys dreba. Tačiau vėliau ėjau į masažą, tai čia gyvenimas neatrodė nutrūkęs“, – juokiasi Ž. Vaškytė-Lubienė.

Pasak jos, jausmas buvo toks, lyg lėktuve per turbulenciją, tik gerokai stipresnis. Paklausta, ar tai patyrė pirmąkart, Živilė sakė, jog kažkada juto žemės drebėjimą Lietuvoje, tačiau Balyje jis buvo nepalyginamai stipresnis ir tęsėsi netrumpai.

„Edagaras sako, kad drebėjimas tęsėsi apie minutę. Man atrodė, kad ilgiau. Nes jau spėjau ir pagalvoti, o jei viskas stiprėtų, imtų griūti, kur slėptis, ką daryti. Juo labiau, kad čia ir ugnikalnių yra. Ilga ta minutė buvo“, – pasakoja Ž. Vaškytė-Lubienė.

Užsienio spauda teigia, jog Balio saloje vykęs žemės drebėjimas buvo išties stiprus – vieni geologai skaičiuoja, jog stiprumas siekė 5.5 balo pagal Richterio skalę. Tuo tarpu Indonezijos tarnybos teigia, jog stiprumas siekė net 6.4 balo.

Šaltinių teigimu, daugelis vietinių bei turistų, pajutę žemės drebėjimą, išbėgo į lauką ir ėmė panikuoti, mat baimintasi ir cunamio pavojaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)