Kino juostą, kurią jos kūrėjai vadina paminklu žmonėms, gūdžiausiais sovietinės priespaudos metais, kovojusiems už Lietuvos laisvę, Prezidentė norėjo pamatyti artėjant kovo 11-ajai.

Šalies vadovė bilietą į kino seansą įsigijo pati.

Vėliau savo paskyroje socialiniame tinkle Facebook Prezidentė rašė: „Tai filmas – įpareigojimas: saugoti ir ginti savo Laisvę, kad ir kas benutiktų. Istorinė tiesa skaudi, tačiau ji įkvepia niekada nepasiduoti“.

Prezidentės įspūdžius po filmo galite pamatyti čia:

Anot filmo režisieriaus Donato Ulvydo, žinia, kad Prezidentė pati nusprendė apsilankyti filme, jam buvo nelaukta. „Tai nebuvo suplanuota akcija. Žinia, kad šalies vadovė pati nusipirko bilietus ir pasirodys vakariniame seanse buvo jaudinanti ir netikėta. Kaip ir nuoširdi reakcija, kurios sulaukėme iš karto po filmo. Man ir visai filmo komandai tai didelė garbė ir įvertinimas“, – sako D. Ulvydas.

Iš karto po kino seanso Prezidentė D. Grybauskaitė filmo komandai įteikė Lietuvos trispalvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)