Dar lapkritį J. Statkevičius iš Kultūros ministro Šarūno Biručio rankų atsiėmė apdovanojimą už nuopelnus Lietuvai ir teigė, kad dar turi daugybę nebaigtų darbų gimtinėje.

Regis, vyro nuomonė pasikeitė ir savo įraše dizaineris piktinasi, kad „geriau mylėt tą Lietuvą iš toli“.

Juozo Statkevičiaus nuomonė

Tokie dizainerio žodžiai sukėlė tikrą audrą. Daugybė žinomų žmonių sureagavo į J. Statkevičiaus žodžius ir išreiškė savo nuomonę, kuri taip pat nebuvo švelni.

Režisierius, scenaristas bei reklamos specialistas Jonas Banys savo feisbuko paskyroje ragino J. Statkevičiaus gerbėjus pasinaudoti jo patarimu ir išvažiuoti.

"Mieli šitos sužvaigždėjusios šiukšlės gerbėjai, važiuokit visi iš čia kuo greičiau ir netrukdykite mums čia ramiai išsišluoti savo kiemą. Nes kuo mažiau Lietuvoje bus tokių utėlėtų nevispročių, kaip dauguma besižavinčių šitos menkystos kliedesiais, tuo geriau bus mūsų šalyje gyventi.

Varykit lauk, kas manote, kad mūsų valstybė jums kažką skolinga. Nes valstybė esame mes visi. Ir ji yra tokia, kokie esame mes. Ir ji yra tokia, kokią visi mes ją sukūrėme. Ne valdžia, o patys Lietuvos piliečiai visus tuos 27 metus vogė iš savo valstybės, o dabar piktinasi, kad ji nėra tokia puiki, kokią susikūrė žmonės, gyvenantys kur nors anapus.

O kas jums trukdė susikurti tokią pačią? Valdžia? O tai kas, jei ne jūs, metai iš metų į valdžią rinko pirmiausiai eks-komunistus, po to visokius uspackichus, paksus, gražulius ir, galiausiai, karbauskius.

Kam jūs tokiu būdu atkeršijote? Patys sau? Kas kasmet iš savo valstybės pavagia mokesčių už tris milijardus eurų - dar iki to, kai jie patenka į šalies biudžetą? Kas kasmet nuperka kontrabandinių degalų, alkoholio bei cigarečių už šimtus milijonų? Marsiečiai?

Jei visus tuos 27 metus būtumėte mokėję mokesčius bent tiek sąžiningai, kiek estai, mūsų šalis dabar būtų buvusi bent dvigubai turtingesnė. Dvigubai. Dvigubai didesnės pajamos, dvigubai didesnės pensijos, dvigubai didesni mokytojų ir gydytojų atlyginimai, dvigubai didesnės investicijos į infrastruktūrą... Bet ne. Viską išvogėte, suėdėte ir dabar dar prišikote ant stalo. Nesivarginkit - mes, pasiliekantieji, viską išvalysim. O jūs varykit lauk ir niekada niekada negrįžkit", - rašė J. Banys.

Jonas Banys

Prie besipiktinančių J. Statkevičiumi prisidėjo ir Saugirdas Vaitulionis.

„O tai gal jau gali tas Juozas pagaliau emigruoti? Grasina kiekvieną mėnesį! Kaip tyčia – dažniausiai savaitgaliais.. Nu kiek galima ant tos Lietuvos varyt?

Arba nuogi selfiai, arba kliedesiai, koks neįvertintas ir kaip Lietuvoje blogai. Viso gero, gero kelio, sėkmės Paryžiuj, Niujorke, „Vogue“ viršeliuose i visur, kur laukia išskėstom rankom neįvertintų talentų iš Lietuvos!“, – rašė jis.

Saugirdas Vaitulionis

Marijus Mikutavičius pašiepė dizainerį ir savo paskyroje paklausė, kur visi renkasi išvykimui. Jam talkino ir Saulius Prūsaitis: „Galiu paimti nuo „Statoilo“. Laukiam visa šeima“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1289)