Tarp susirinkusių svečių buvo ne tik filmo kūrybinė komanda, aktoriai ir jų artimieji, bet ir režisierė Giedrė Žickytė su vyru Eitvydu Bajarūnu, televizijos laidų vedėjas Edmundas Jakilaitis su šeima, verslininkas Ali Gadžijevas su gražuole žmona Patricija ir jųdviejų sūnumi, prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas ir daugelis kitų.


Siužetinė linija pasakoja apie našlaitę

Įtempto siužeto drama „Emilija iš Laisvės alėjos“ pasakoja apie našlaitę Emiliją, kuri atvažiavusi į Kauną tikisi pradėti naują gyvenimą. Tačiau gyvenimas čia toli gražu neprimena to, apie kurį ji svajojo. Su savimi atsivežus didžiausią savo gyvenimo paslaptį, labai greitai jai tenka apsispręsti – sakyti tiesą ar meluoti.

Įsuktai į melo, keršto, išdavysčių ir pavydo verpetą, pirmą kartą meilę patyrusiai Emilijai nieko kito nelieka, kaip priimti sunkiausią gyvenimo sprendimą.

Filmo anonsas:

Sulaukė prorusiškų jėgų pasipriešinimo

Filmas, pasakojantis apie lietuvių kovas už laisvę, tragiškus žmonių likimus sovietinėje sistemoje, iškart buvo pastebėtas prorusiškų veikėjų, kurie praėjusią vasarą bandė sužlugdyti pasiruošimo filmavimui darbus.

„Filme atkūrėme legendines eitynes už laisvę po Romo Kalantos susideginimo Kaune. Šioms masinėms filmo scenoms ieškojome savanorių. Mūsų kvietimas filmuotis iškart buvo pastebėtas vieno rusų finansuojamo portalo, kuris žmones, ketinančius filmuotis dviprasmiškai ragino „nesusideginti“ ir nedalyvauti filmavime.

Žmogų, paaukojusį savo gyvybę vardan Lietuvos laisvės, portalas vadino psichiniu ligoniu, o filmo kūrėjus kaltino propagandinio filmo apie lietuvių kovą už laisvę kūrimu. Tačiau šį kaltinimą priėmėme kaip neginčijamą įrodymą ir komplimentą, kad einame teisingu keliu“, – sakė režisierius D. Ulvydas.

Nepaisant visų rusų propagandistų bandymų sužlugdyti filmavimus ir įbauginti patriotiškai nusiteikusius žmones, kino kūrėjai šiandien gali džiaugtis, kad niekingos priešų pastangos buvo bevertės.

„Filmuotis užsiregistravo daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Pamatę tokią patriotiškai nusiteikusią minią, potencialūs riaušininkai, matyt, pabūgo. Nors buvome pasiruošę tam, kad prorusiškos jėgos gali sukelti sumaištį pačioje filmavimo aikštelėje, kenkti susirinkusiems žmonėms ir trukdyti darbui“, – sakė filmo režisierius.

Anot filmo kūrėjų, apie lietuvių besąlygišką meilę tėvynei, apie aukas, sudėtas vardan Lietuvos laisvės, būtina kalbėti. Kaip reikia atsiminti didvyrius žuvusius miškuose, lygiai taip pat būtina atsiminti ir tuos, kurie per okupacinį režimą, negalvodami apie tai, kad jų artimųjų ir jų pačių gyvybės ir likimai kybo ant plauko, kalbėjo apie laisvę, nors žodis laisvė buvo uždraustas.

Ilgą laiką net nuo savo kūrybinės komandos saugojęs paslaptį – kas sukūrė jo naujausiam filmui „Emilija iš Laisvės alėjos“ pagrindinę dainą, likus vos kelioms dienoms iki didžiosios premjeros režisierius D. Ulvydas savo feisbuko puslapyje pasidalino muzikiniu klipu, kuriame skamba Marijaus Mikutavičiaus specialiai filmui sukurta daina „Ar tu esi tas“.

Filmo užkulisiai

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)