Byla S. Sipariui iškelta remiantis ATP 126 straipsnio 1 dalimi bei 123 straipsnio 1 dalimi. Transporto priemonių vairavimas esant neblaiviems (126 str. 1 d.) užtraukia baudą nuo 289 ik 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 metų iki 1 metų ir 6 mėnesių. Už transporto priemonių vairavimo tvarkos pažeidimus (šiuo atveju – už vairavimą be valstybinės techninės apžiūros), užtraukia baudą vairuotojams nuo 28 iki 43 eurų.

Ketvirtadienio rytą S. Siparis teisme nepasirodė, nors, kaip DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė, prašymo atidėti posėdį jis nepateikė. Vis dėlto dar vakar žiniasklaidą apskriejo liūdna žinia – dėl sveikatos sutrikimų buvo atšauktas spektaklis, kuriame turėjo vaidinti Saulius.

„Susirgus profesionalaus komedijos teatro „Domino“ aktoriui Sauliui Sipariui, gruodžio 14 d., 19 val., Vilniuje turėjęs vykti spektaklis „Bus sunku“ perkeliamas į 2017 metų sausio 26 dieną 19 valandą. Kadangi aktorius šiuo metu yra prižiūrimas medikų, jis maloniai prašo gerbti jo ramybę ir privatumą“, – buvo rašoma trečiadienio popietę išplatintame „Domino“ teatro pranešime.

Papildyta: Teismas nepasigailėjo

Ketvirtadienio popietę paaiškėjo, kad S. Sipariui už tai, kad jis vairavo automobilį be valstybinės techninės apžiūros, skirta 35 eurų bauda. Už vairavimą neblaiviam, skirta 310 eurų bauda bei apribota teisė vairuoti transporto priemones vieneriems metams.

Vadovaujantis ATP 33 straipsniu, galutinė administracinė nuobauda sudaro 320 eurų bei teisės vairuoti apribojimas vieneriems metams.

Baudą S. Siparis turi sumokėti per 40 dienų. Nutarimą aktorius dar gali skųsti per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos.

Vairavimas sukėlė įtarimų

S. Sipariui lemtingąjį rytą buvo gautas pranešimas apie tai, kad P. Lukšio g. į parduotuvę „Iki“ atvažiavo neblaivus vairuotojas. Patrulių rinktinės pareigūnai netrukus atvažiavo į nurodytą vietą, tačiau minėto automobilio „Chrysler Neon“ ten jau nebuvo.

Bet netrukus, apie 11.30 val., patruliai tą automobilį pamatė važiuojantį Žirmūnų gatve. Sustabdžius paaiškėjo, kad prie vairo – garsus aktorius Saulius Siparis. Jis buvo patikrintas alkoholio matuokliu.

Jam buvo nustatytas lengvas girtumas – 0,54 prom. Be to, paaiškėjo, kad automobilis be techninės apžiūros. Iš aktoriaus paimtas vairuotojo pažymėjimas ir išduotas laikinas (iki teismo sprendimo jis dar galės vairuoti). S. Siparis su pareigūnais nesiginčijo, pažeidimo protokolą pasirašė.

Neigė vartojęs alkoholio: čia gal nuo kokių vaistų

Tądien DELFI susisiekus su S. Sipariu, šis kalbėjo ramiai ir tikino, kad visko nutinka, tačiau paprašytas atskleisti daugiau įvykio detalių, pokalbį pagardino šmaikštumu: „Jei aš pradėčiau pasakoti visą savo gyvenimą, neužtektų nė trijų tomų“. Vis dėlto aktorius papasakojo, kad jį sustabdę pareigūnai buvo labai malonūs ir net jį parvežė namo. „Jie viską padarė, savo darbus. Šaunūs berniukai, – komplimentus policijos pareigūnams žėrė S. Siparis. – Jie tas promiles paskaičiavo ir aš neturėjau teisės vairuoti. Automobilio aš nepalikau, jie mane parvežė. Pabendravome, viskas puikiai vyko, be jokių problemų.“

Policijos pareigūnams nusprendus patikrinti vairuotojo blaivumą, aparate blykstelėjo skaičiai 0,54, nors S. Siparis viešai teigia, kad visiškai nevartoja alkoholio. „Absoliučiai ne (nevartoja alkoholio – DELFI). Čia gali būti nuo kažkokio pertusino, – juokavo Saulius. – Vaistus bet kokiu atveju vartoju.“

Pasidomėjus, ar aktorius žino, kas jam gresia už šį nusižengimą, šis vėl situaciją piešė humoristine gama: „Sušaudymas. Aš visiškai rimtai. Pasiduodu šiai baisiai Lietuvos valstybei. Bet kokiu atveju aš nieko nepadariau, nieko neužmušiau. Aš tiesiog gyvenu savo gyvenimo paskutines dienas“, – pokalbio pabaigoje pridūrė S. Siparis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)