Į linksmybes pasinėrė Aras Vėberis su mylimąja Martyna Kerbedyte, Saugirdas Vaitulionis, Jurga Klimaitė-Riebling, Alkas Paltarokas su sužadėtine, Agnė Jagelavičiūtė ir daugelis kitų.

„Sveiki atvykę į sapnų urvą, protėvių ir mūsų širdys vėl plaka vienu ritmu“, – taip svečius improvizuotame urve, kuriuo virto vieno Vilniaus viešbučio požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, pasitiko Aleksandras.

Prietema apgaubtoje požeminėje aikštelėje vykęs kolekcijos pristatymas nė iš tolo nepriminė dažnos tokio tipo šventės.

Kad viskas bus kiek kitaip nei įprasta, buvo galima numatyti vien tik gavus kvietimus, kuriuose nebuvo nurodomas aprangos kodas, priešingai – buvo prašoma apsirengti šiltai ir patogiai.

Dūzgių akimirkos – nuotraukų galerijoje:

„Kuriant šią kolekciją teko sukonstruoti mažą laiko mašiną – nusikelti į neatmenamus laikus, 40 tūkst. metų atgalios“, – juokavo pats Aleksandras.

„Kolekcijoje panaudoti nuostabiausi piešiniai, rasti Prancūzijos, Ispanijos, Argentinos ir Australijos urvuose, o šios kolekcijos bendraautoriais galima drąsiai įvardyti tolimus mūsų protėvius, kurių fantazija ir meistriškumas nenusileidžia, o daugeliu atvejų net pralenkia dabartinį ar ankstyvesnių laikų meną, – DELFI prieš pat kolekcijos pristatymą kalbėjo Aleksandras ir pridūrė. – Ši kolekcija – kaip sapnas, kaip žmonijos prisiminimai, užkoduoti mūsų genuose.“

Pasidomėjus, kiek laiko dizaineris kūrė šią kolekciją, jis atsakė filosofiškai: „Atrodo, kad pakankamai ilgai. Bet žmonijos istorijos laiko metu, tai – kruopelytė akimirkos“.

Šioje kolekcijoje atsispindi senoji sieninė tapyba, perkelta ant nauja technologija sukurtos sportinės sintetikos. „Kadangi kolekcija skirta vasarai, tai tos medžiagos kvėpuoja, neprakaituoja ir yra malonios kūnui net tuomet, kai labai karšta ar drėgna, – pasakojo A. Pogrebnojus. – O sieninė tapyba atgyja naujam gyvenimui ir nauju pavidalu. Šie meno šedevrai mums šviečia, kaip seniai užgesusios žvaigždės, kurių spindesį mes matome iki šiol.“

Kolekciją galite pamatyti ČIA.

Kolekcijos pristatymo svečiai:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)