K. Varnelio tapyba – netradicinė. Joje gausu konstruktyvizmo, minimalizmo ir optinių elementų. Tokius motyvus A. Pogrebnojus ir perkėlė ant sportininkų aprangų. „Jis (K. Varnelis – DELFI) labai grafiškas, o kadangi jo mama buvo audėja, jo ornamentika į tą susipynimą labai panaši“, – tapytojo kūrybą apibūdino dizaineris.

Raudona aprangų spalva taip pat pasirinkta ne atsitiktinai. „Juk jie visada būna sniege, baltam fone, – šyptelėjo Aleksandras. – Ir jie gerai matosi, ir Vytis išryškėja.“

Dizaineris juokavo, kad sportinių drabužių kūryba tikrai neužtrunka ilgiau nei įprasto, nešiojimui skirto rūbo, nes sportininkus visada „spaudžia“ terminai. Kaip ir šįkart – vos aprangą oficialiai pristatę sportininkai iškeliaus varžytis dėl geriausiųjų titulo.

Kiek anksčiau dizaineris DELFI yra pasakojęs, kad unikalios sportininkų aprangos yra neatsiejamas profesionalaus sporto atributas. „Kurti reikia išskirtinai tik originalius kostiumus, kurie atspindėtų mūsų nuotabią šalį, jos vertybes, istoriją ir skleistų ateities viziją“, – užtikrintai kalbėjo A. Pogrebnojus, savo drabužiuose dažnai atspindintis lietuviškus simbolius.

Įvaizdinė naujųjų kostiumų fotosesija, kurioje pozavo ir rinktinės nariai Karolis Dombrovskij ir Tomas Kaukėnas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)