Keliauti į JAV vilioja skrydžių kainos

Prieš tai buvusių kelionių į JAV metu S. Vaitulionis aplankė Rytinę pakrantę, o šios kelionės metu pasuko į vakarus, tad viskas, ką išvydo, buvo nauja ir dar neatrasta. Dvi savaites – tiek truko Saugirdo ir dar dviejų jo draugų nuotykių kupina kelionė po Santą Moniką, Arizoną, kur aplankė Didyjį kanjoną, Las Vegasą ir Los Andželą.

S. Vaitulionis neslepia, kad neskaičiuojant mėgautis Amerikos malonumais nėra pigu, tačiau besijuokdamas priduria: „Po Vilniaus kainų niekas nebaisu! Net Dubajus manęs neišgąsdino“.

Vis dėlto jis tikrai ne iš tų, kurie į lėktuvą sėda pustuščiu lagaminu, o grįžta kupinu JAV gėrybių. „Neįsivaizduoju, kiek reikia išleisti pinigų, kad prisipirktum pilną lagaminą kažokių dalykų. Europa man tikrai atrodo daug pigesnė už Ameriką šiuo klausimu, – lygino Saugirdas. – Nors aš apskritai nekenčiu apsipirkinėjimo, todėl apie tai nė negalvojau.“

Saugirdas Vaitulionis keliauja po JAV

Pastaruoju metu ne vienas garsus Lietuvos pramogų pasaulio atstovas feisbuke dalijosi įspūdžiais iš už Atlanto. Pasidomėjus, ko gi ten traukia dažnas lietuvaitis, Saugirdas neslėpė: tuo metu tiesiog buvo galima rasti puikių pasiūlymų, tad ir jam pačiam bei jo draugams bilietai „tikrai nekainavo arklio“.

Neseniai JAV viešėjo ir jo kolegė bei artima draugė Agnė Jagelavičiūtė, kuri malonumus suderino su darbu ir „svajonių šalyje“ aplankė Niujorko madų savaitę bei ruošė išskirtinius reportažus „Ikona“ skaitytojams bei žiūrovams.

Vos prieš kelias dienas nuotraukomis iš JAV daugelio pavydą kėlė ir Monika Šalčiūtė, kuri liko mįslinga ir nepasakė nei su kuo buvo, nei kokiu tikslu keliavo už Atanto.

Itin dažnai kelias valandas virš Atlanto praleidžia ir Gintarė Gurevičiūtė bei Simona Albavičiūtė-Bandita. Merginos ten ruošia daugybę reportažų, kuriais su žiūrovais vėliau dalijasi savo laidoje „Bus visko“.

„Ši kelionė nebuvo planuota ir taip jau ne pirmą rudenį. Tiesiog bilietai buvo tokie pigūs, kad buvo kažkaip nepatogu nepirkti, – šyptelėjo S. Vaitulionis. – Juolab, kad Los Andžele turiu daug draugų, kuriuos visada malonu aplankyti.“

Vaikščiodamas gatvėmis jautiesi lyg filme

Anot Saugirdo, yra dvi kryptis, kurias pasirinkę keliautojai niekada neprašaus pro šalį, tai Paryžius ir Jungtinės Amerikos Valstijos. Pastarosios yra tokios didžiulės ir ten įmanoma atrasti tiek skirtingų dalykų, kad, anot pašnekovo, visi keliautojai ten atras kažką žavinčio. „Pavyzdžiui man tai net ir tie pakelės moteliai patinka. Jie turi savotiško žavesio, – pasakojo S. Vaitulionis. – Tie kaimukai su savo moteliais, primenančiais siaubo filmus... Net nežinau, kas žmogui turi nutikti Amerikoje, kad ji nepatiktų. Nebent tikrai labai nepatinka visa amerikietiška kultūra ar apskritai žmogus nusistatęs prieš vakarus.“

Saugirdas Vaitulionis keliauja po JAV

Pasidomėjus, ar vaikščiojant gatvėmis, neapima jausmas, kad tapai kokio nors filmo dalimi, Saugirdas nusijuokė ir patikino, kad Los Andžele to niekada nejuto, tačiau šis jausmas nuolatos lydi vaikščiojant Niujorko gatvėmis.

Vis dėlto būtent Los Andžele yra įsikūrusi „Warner Bros“ studija, kurioje Saugirdą su draugais maloniai priėmė ten dirbanti bičiulė. „Ten vaikščiodamas supratau, kad ne visi filmai apie Niujorką yra filmuojami Niujorke, – juokėsi S. Vaitulionis. – Pasivaikščiojęs tomis butaforinėmis gatvėmis tarp butaforinių namų supranti, kad štai tame ar kitame angare filmuotas vienas ar kitas filmas. Legendinis serialas „Draugai“ – ne išimtis. Jų kavinė taip pat įkurta ne kažkur Niujorke, o šioje studijoje, angare.“

Vilniaus nekeistų į jokį pasaulio kampelį

Amerika susižavėjęs S. Vaitulionis, išgirdęs klausimą, ar negalvoja Vilniaus išmainyti į pasaulinį didmiestį, surimtėjo ir pradėjo pasakoti: „Kol esu toje šalyje, kurioje keliauju, esu ją įsimylėjęs. Amerika – ne išimtis. Galėčiau joje gyventi, kaip ir daugelyje šalių, tačiau nenorėčiau išvažiuoti iš Lietuvos, nes kas kartą, grįžęs į Vilnių, labai džiaugiuosi“.

S. Vaitulionis tikino, kad Los Andželą tiek pat mylėjo, kiek ir nekentė, nes „kamščiai ten nenormalūs“: „Vilniuje kažkam paskambini ir gali sakyti: „gerai, už penkiolikos minučių būsiu“, o Los Andžele turi planuoti, eisme užtrunki valandas“.

Saugirdas Vaitulionis keliauja po JAV

Beje, pasakodamas apie JAV, Saugirdas paneigė ir kai kuriuos vyrančius mitus: „Man atrodo, kad Vilniuje liko vos kelios vietos, kuriose nėra burgerių, o štai Amerikoje, bent jau didmiesčiuose, tokio greito maisto kulto, kokį visi įsivaizduoja, tikrai nėra. Priešingai, man atrodo, kad jie stengiasi gyventi kuo sveikiau“.

Vis dėlto Saugirdas, pasakodamas apie kavinėse ar užeigose ragautą maistą, neslėpė nuostabos porcijų didumu. Anot jo, po kelių dienų jie su draugais suprato, kad trims pakaks ir dviejų porcijų, nes pabodo „tik paknibinėti tas didžiules porcijas“. Negana to,

Nepaisant to, žmonės, anot pašnekovo, ten nėra nutukę, kaip atrodo. „Senesnio kirpimo žmonės gal taip ir galvoja, aš nesu matęs gražesnių žmonių nei kokiam Manhetene, o Los Andžele grožio kultas yra apskritai virš visko. Galbūt man taip pasitaikydavo nueiti į tokį barą, restoraną ar gatvę. Bet ten daugybė moterų patemptais veidais ir sumažintomis nosytėmis, – pasakojo Saugirdas. – Ten merginos būtinai turi būti pasigražinusios krūtinę ir taip toliau. Jokiame kitame mieste šis plastinių operacijų kultas man taip nekrito į akis. Na, jei ne kas antra, tai kas trečia tikrai kažką pasitobulinusi.“

Grįžęs į Lietuvą jautėsi klaikiai

„Grįžęs aš jaučiausi tiesiog klaikiai“, – trumpai ir aiškiai savo savijautą išdėstė kelionių agentūros bendraturtis. Anot jo, atsigauti ir įprasti prie lietuviško rimto jam prireikė kone penkių dienų.

Tarp Los Andželo ir Vilniaus – vienuolikos valandų skirtumas, tad grįžus į Lietuvą diena susimaišė su naktimi. „Iki penkių ryto negaliu miegoti, o dienomis šmirinėju, nes kūnas jaučia, jog naktis“, – savijautą apibūdino S. Vaitulionis.

Tokio laiko skirtumo, nes vienuolikos valandų, Saugirdas dar nėra patyręs, tad šis grįžimas į ritmą buvo sunkiausias. „Nuskridus į priekį pora dienų „pablūdiji“ ir prisitaikai. Grįžti sunkiau, – šyptelėjo pašnekovas. – Vos grįžęs aš pramiegojau trylika valandų, stengiaus ir užuolaidas traukti, ir pamiegoti, bet nelabai kas gelbėjo.“

Baigdamas pokalbį Saugirdas pabrėžė vieną itin svarbų dalyką visiems, keliaujantiems į JAV: nebūtina visko aplankyti per kelias savaites. Keliaudami iš vienos valstijos į kitą užtruksite daugybę valandų ir daugiau pavargsite nei pamatysite, tad mėgaukitės ir Ameriką „ragaukite mažais kąsneliais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)