Perskaitę sužinosite, kodėl milijardieriai A. Verma ir jos vyras Abhishekas Verma investuoja į „Olialia India“, ką Bolivude veiks projekto padalinys „Olialia Films“, koks bus indiško „Olialia“ konceptas ir, žinoma, kaip prasidėjo giminingų Indijos ir Lietuvos sielų bendradarbiavimas…

– „Olialia“ projektas kelis metus buvo įtakingiausias visų laikų lietuviškas šou verslo prekės ženklas. Kodėl Lietuvoje baigėsi „Olialia“?

– „Olialia“ projektas niekada nesibaigė. Jis trumpam stabtelėjo, kad šio lietuviško prekinio ženklo strategai galėtų įgyti antrąjį kvėpavimą ir tęsti savo veiklą pasauliniu mastu. Sakoma, tyla spengia prieš audrą. Pasaulinė „Olialia“ audra tik artėja. Nedidelė tylos pauzė prieš ją – didelių permainų ir naujos eros pradžia.

– Kaip nusprendėte plėstis į Indiją?

– 2011-aisiais „Olialia“ ženklo, gimusio Lietuvoje, vadai susipažino su įtakingais Indijos verslo ir politikos žmonėmis – ponų Abhisheko ir Ancos Vermų šeima. Vermai turi išskirtines teises plėtoti brand’ą tarptautiniu mastu. Jie iš karto suprato projekto nešamą jėgą ir suvokė, kad Lietuvos rinka paprasčiausiai per maža „Olialia“ kūrėjams. Neslepiame, kad mūsų ambicijos neapsiriboja Indijos rinka.

– Papasakokite apie „Olialia“ partnerius Indijoje.

– Su ponais Abhisheku ir Anca „Olialia“ atstovus suvedė Lietuvos ambasada Indijoje. Už tai esame jai nuoširdžiai dėkingi.

„Olialia India“ partneriai yra viena įtakingiausių Indijos politikos ir biznio šeimų, turinti šimtmetines tradicijas. Jau IXX a. A. Vermos proproseneliai buvo žymūs teisininkai. XX a. ši šeima vadovavo Indijos laisvės kovoms. Kai išsilaisvinę iš Didžiosios Britanijos gniaužtų indai atgavo savo Nepriklausomybę, 1950-aisiais pono Abhisheko Vermos senelė buvo išrinkta į pirmąjį Indijos Parlamentą.

Pats ponas Abhishekas buvo „Atlas Interactive India Private Limited“ pirmininkas. Ši telekomunikacijų milžinė su Indijos Vyriausybe pasirašė internetinės televizijos paslaugų sutartį. Projekto vertė – 1,5 milijardo JAV dolerių. Be to, pono Abisheko valdoma įmonė yra pasaulinės prekybos ginklais lyderė, rangovė ir gamintoja.

Jo žmona ponia Anca Verma yra buvęs Rumunijos supermodelis. 2006 m. laimingai ištekėjusi už pono Abhisheko Vermos moteris įsiliejo į pasaulinį ginklų prekybos ir gynybos reikmenų verslą. 2011-aisiais ji įsigijo 51 procentą „Sig Sauer India Private Limited“ akcijų. Tai – bendra A. Vermos ir tarptautinio ginklų rangovo „Sig Sauer“ įmonė. Rumunijos žiniasklaida ir tarptautinis žurnalas „Forbes“ vadina Ancą viena turtingiausių rumunų pasaulyje.

– Ką dar galėtumėte pasakyti apie „Olialia India“ žmones?

– Mūsų partneriai yra šeima, kuria mes besąlygiškai tikime ir pasitikime. Gerb. Abhishekas ir Anca yra žmonės, išsiskiriantys biznio strategijos sinergija, kūrybine jėga ir Indijos politikos raumenimis. Savo rate turėdami tokius žmones mes patys esame stipresni ir dar labiau tikime, kad į verslo istoriją įeisime kaip pirmieji lietuviai, sukūrę prekinį pasaulinės reikšmės ženklą.

Jo sėkme įsitikinome 2011-ųjų rugsėjį Naujajame Delyje surengę „Blondinių muzikos festivalį“, kuris turėjo triuškinantį pasisekimą. Su Vermų šeima Lietuvos „Olialia“ paversime Indijos prekiniu ženklu.
Pirmieji žingsniai jau žengti. Ponas Abhishekas Verma yra „Olialia“ strategijos konsultantas ir būsimo realybės šou koprodiuseris. Jau dėliojami Bolivudo filmų korporacijos „Olialia Films“ ir Vilniaus aktorių elito bendradarbiavimo planai.

– Kokios tarptautinio „Olialia“ verslo kryptys?

– Pačios įvairiausios: nuo „Olialia Cola“ iki „Olialia“ maisto, nuo realybės šou ir filmus kursiančios „Olialia Entertainment“ iki „Olialia“ salos Maldyvuose, nuo „Olialia“ kreditinių kortelių iki „Olialia“ modelių agentūros.

– Kokia projekto ideologija?

– „Olialia“ Indijoje rems moterų švietimo programas, kurias finansuos „Shrikant Verma Charitable Trust“ grupė, sukurta siekiant įamžinti šviesų pono A. Vermos tėvo Shrikanto Vermos atminimą.
„Olialia India“ darys tai, ką darė „Olialia Lietuva“, – atstovaus charizmatišką, protingą ir nepriklausomą XXI a. moterį. Pagrindinį dėmesį Indijoje sutelksime į moterų teises, laisves ir neribotas tarptautinės karjeros galimybes.

– Kaip „Olialia India“ bus susijusi su Lietuva?

– Jau minėtas prieš penkerius metus Delyje „Olialia“ vadovų organizuotas 35 Lietuvos artistų pristatymo festivalis itin sudomino auditoriją. Renginyje dalyvavo populiaraus fotoalbumo „Neregėta Lietuva“ kūrėjas ir fotografas Marius Jovaiša, roko dainininkas ir vokalo pedagogas Povilas Meškėla.

O taip pat lietuviška popmuzikos grupė SEL, dainininkė Eleonora Sebrova, grupė „69 Danguje“, „Olialia Pupytės“, intelektualios popmuzikos atstovė Monika Liu, klasikos ir popso mišinio atlikėja Baiba, Vaida Genytė bei didžėjų ir saksofonistų duo „Rikko El Gato & Sergej Vichrov“. Be to, indams buvo pristatyti lietuvių tapybos darbai, senosios tradicinės mūsų muzikos atstovai ir kiti.

Įžiebsime stambiausios pasaulio filmų pramonės Bolivudo ir mažyčio, bet perspektyvaus Vilniaus sinergiją. Būtent mes indiškai „Olialia“ modelių agentūrai ir Boliduvo „Olialia Films“ pristatysime savo šalies manekenes ir aktores. Tai – ne viskas, tačiau kol kas neatskleisime visų savo Taro kortų.

– Kiek žmonių į vientisą bendruomenę sujungs „Olialia India“?

– Lietuvoje, kurios populiaciją sudaro 2,6 milijono žmonių, „Olialia“ į veiklą įtraukė 125,000 merginų, moterų, vaikinų ir vyrų. Galite tik įsivaizduoti, kokio dydžio skaičių turėsime Indijoje, kurioje gyvena 1.25 milijardo žmonių.

– O jeigu dar daugiau informacijos?

– „Olialia India“ yra pirmas, bet ne paskutinis žingsnis į milijardinę užsienio rinką. Mūsų ateities planai gerokai ambicingesni. Mes siekiame Lietuvos prekės ženklą kilstelėti į globalios rinkos orbitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)