- Kiek laiko prireikė šiai knygai subręsti?

- Galima sakyti, kad ši knyga – tai mano sąmoningo gyvenimo, kai pradėjau suvokti, kokia noriu būti, apžvalga. Suvokimas, kad esu moteris, kad man rūpi kaip atrodau, man atėjo gana vėlai, tik baigus vidurinę. Šiandien džiaugiuosi, kad tai neįvyko anksčiau. Atrodo, kad šiandieninės mergaitės jau nuo dešimties metų pradeda sau sukti galvą įvairiais grožio dalykais. Ši knyga yra gana išjaustas dalykas. Kai pajutau, kad galiu ją parašyti, taip ir padariau. Man kilo idėja, o vėliau atsirado ir jos forma.

- Galima sakyti, kad tai buvo intuityvus sprendimas?

- Tai tikrai nebuvo išskaičiuotas matematinis veiksmas. Visa knygos idėja kilo iš intuicijos ir vizijos kaip viskas turi būti. Apskritai intuicija yra labai stiprus dalykas. Jau seniai supratau, kad jeigu į ją įsiklausai ir suvoki tai kaip vieną iš savo sudedamųjų dalių, tai ji labai gelbsti reikiamu metu.

- Ar dažnai naudojatės intuicija kasdienybėje?

- Žinoma, geriausiai yra kai intuicija bendradarbiauja su logika, tuomet viskas juda labai kryptingai. Kita vertus, aš dažnai labai sunkiai apsisprendžiu ir pati nežinau, ko noriu. Tokiais atvejais mane gelbsti tik intuicija. Ypač smulkmeniškuose dalykuose išjungus logiką viskas dažniausiai susidėlioja į savo vietas.

- Knygas taip pat renkatės intuityviai?

- Skaitymas man yra labai svarbus, tačiau tai taip pat ir gana etapiškas dalykas mano gyvenime. Visuomet jaučiu, kada man reikia naujos knygos, o kada yra neskaitymo laikotarpis. Anksčiau maniau, kad jei skaitai knygą ar žiūri filmą, būtinai reikia pabaigti iki galo. Šiandien man taip jau nebeatrodo. Pradėjau labiau branginti savo laiką ir jei jaučiu, kad tam tikra knyga yra ne mano, be širdies graužaties atidedu ją į šoną. Renkantis knygas atsižvelgiu ir į įvairias rekomendacijas, bet vėliau pati nusprendžiu, ar man jos reikia.

- O kam parekomenduotumėt savo knygą?

- Savo knygoje apeliuoju į laisvas asmenybes. Ši knyga skirta tiems, kas nori įjungti savo kūrybinį potencialą net ieškodami būdų, kaip gražiau atrodyti ir geriau jaustis savame kūne, susidraugauti su atspindžiu veidrodyje ir tiesiog pasijusti komfortiškai su savo fizine išraiška. Tokiems žmonėms, kurie nemėgsta labai griežtų apribojimų. Knygoje pateikiama daug patarimų. Skaitytojo laisvė išsirinkti ir prisitaikyti, kas tinka jam ir jo individualiam gyvenimo būdui. Svarbiausia, kad žmogus norėtų bandyti ir ieškoti, kas jam tinka ir patinka.

- Knygoje kalbate apie naudingą gyvenseną, kas tai?

- Pastaruoju metu labai populiaru kalbėti apie sveiką gyvenseną. Tačiau pasakydami, kad gyvename sveikai, patys tampame savo žodžių įkaitais. Juk kiekvienas tą sveiką gyvenimo būdą suvokiame skirtingai. Manau, kad visame kame reikia išlaikyti pusiausvyrą. Aš kalbu apie normalų ir naudingą gyvenimo būdą, nes mums visiems norisi mažų nuodėmių. Ir tikrai nėra blogai sau leisti pasmaguriauti.

Naudingas gyvenimo būdas turi tris sudedamąsias dalis – tai mityba, judėjimas ir miegas. Svarbu suvokti, kad judėjimas yra ne tik lankymasis sporto klube, tai gali būti ir malonūs pasivaikščiojimai, šokiai namuose ar kita veikla. Svarbiausia judėti.

Kalbant apie mitybą, nereikia nieko sau uždrausti, tiesiog įjungti savo galvą ir suvokti, kad žmogui valia duota ne tam, kad ant lentynėlės gulėtų ir dulkėtų. Žinoma, aš už sveiką mitybą, tačiau ji negali būti sveika visu šimtu procentų. Mums reikia ir to, kas nėra labai sveika, tačiau suteikia malonumą. Pavyzdžiui, puikus laikas numalšinti „blogo“ maisto poreikį yra rytas, tuomet galima sau leisti šiek tiek daugiau, tačiau svarbu nepamiršti vėliau visą likusią dieną maitintis sveikai. Taip pat labai svarbu įsiklausyti į savo vidinį balsą ir suvokti, ko iš tikrųjų norime.

- Grįžtame prie intuicijos. Ar tikrai visus šiuos sprendimus reikia priimti intuityviai?

- Jeigu intuityviai valgai, judi ir miegi, išlaisvini save ir kitose srityse. Tampa lengviau kurti, priimti sprendimus. Kita vertus, neturint įgūdžių, intuicija gali ir apgauti. Esame per daug pripratę prie nesveikų dalykų, režimo nebuvimo, tad iš pradžių gali atrodyti, kad taip gyventi mums pataria intuicija. Kitaip tariant, pirmiausia reikia išsiugdyti įgūdžius atpažinti tikrąjį intuicijos balsą.

Audioknygos „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ jau šiandien galima klausytis Android ar iPhone išmaniuoju telefonu įsidiegus audioknygų klausymui skirtą Audioteka programėlę. Įsigijus knygą svetainėje www.audioteka.lt ją galima atsisiųsti į kompiuterį, planšetę ar MP3 grotuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)