Šį mėnesį kaip glaustinukių kūrėja debiutavusi G. Alijeva savo kūriniais sėkmingai prekiauja socialiniuose tinkluose. Čia pat kelia ir galimų glaustinukių modelių nuotraukas, reklamai pasitelkia ir žinomus veidus.

Vienu glaustinukės modeliu pasipuošė ir G. Alijevos bičiulė bei buvusi bendražygė Natalija Bunkė. Atrodytų, ir kas gi čia tokio? Tačiau glaustinukėmis susidomėjusiai klientei Sandrai pro akis nepraslydo viena detalė – juk paveikslėlis, puošiantis Godos kurtą glaustinukę, priklauso amerikiečių fotografei Eleanor Stills (virtualioje erdvėje žinoma trumpiniu Ellie Stills).
G. Alijevos glaustinuke pasipuošusi N. Bunkė

Moters-katės kauke pasidabinusią garsią grožio blogerę Soną Gasparian fotografė įamžino dar 2012 metų pavasarį.

Potencialiai klientei tai sukėlė nemažai abejonių – ar nuotraukų naudojimas yra teisėtas? Ar G. Alijevai išties pavyko gauti fotografės sutikimą?

Lengviausias būdas išsiaiškinti – tiesiog pasiteirauti G. Alijevos. Anot glaustinukių kūrėjos, su nuotraukos autore buvo susisiekta.

„Apart komiksų, su visais autoriais, kurių detales naudojame ant glaustinukių, mes esame susisiekę. Jei Jums tai svarbu...“ – tikino Goda.

Tačiau dvejonių G. Alijevos komentaras neišsklaidė. Galimą vagystę įžvelgusi mergina netruko parašyti pačiai E. Stills. Atsakymas šokiravo. „Sutikimo aš nedaviau. Ar ši nuotrauka kažkur išspausdinta?“ – klausė nuotraukos autorė.

Kairėje – glaustinukėmis susidomėjusios merginos susirašinėjimas su G. Alijeva, dešinėje – su nuotraukos autore.
Apie tai, kad E. Stills nuotrauka yra naudojama ant G. Alijevos glaustinukių, nežinojo ir įmonės „Wrenn Artist“ atstovė. Jame teigiama, jog E. Stills nuotraukų naudojimas nėra suderintas su nė viena įmone.
Įmonės, su kuria bendradarbiauja E. Stills, atstovės komentaras

G. Alijeva: „Pasirodo, reikia atsiklausti kažkieno leidimo“

DELFI susisiekus su G. Alijeva ir pasiteiravus, ar iš tiesų nuotraukos naudojimas buvo suderintas su fotografe, ji patikino, jog su nuotraukos autore susisiekta buvo. Tačiau iš jos atsako, bent jau kol kas, nesulaukta.

„Yra susisiekta, tačiau kol kas patvirtinimo neturiu. Kadangi kalbėjome geranoriškai, nemanau, kad bus kliūčių man dirbti su ta nuotrauka. Galų gale, jeigu autorė atsakys, nebus problemų man tos išimti ir kažką kito naudoti.

Be to, nebuvau kelias savaites Lietuvoje, tik dabar grįžau iš Kinijos, Kol kas visą savo veiklą buvau šiek tiek apleidusi. Bet grįžau ir kažkaip bandysime spręsti. Kai esi naujokas ir nežinai visokių niuansų, kartais atsitinka taip, kad, pasirodo, reikia atsiklausti kažkieno leidimo – negali bet ko naudoti, kas yra internete. Atsitiko taip ir man. Visiškai nepergyvenu ir bandysiu spręsti šį reikalą“.

G. Alijeva patikino, jog gavusi fotografės prašymą nenaudoti nuotraukos, šiam prašymui paklus.

Verslo pradžią vainikavo skandalas

G. Alijevos kaip glaustinukių kūrėja debiutavo ne itin sklandžiai. Dar gegužės mėnesį ji buvo kaltinama svetimos idėjos ir lekalų pasisavinimu.

Žinomas modelis, „Provocateur“ drabužių linijos kūrėja Radvilė Labutytė tąkart viešai pareiškė, kad vienas iš įmonės „Alisport“ vadovų Rolandas Alijevas galėjo savo žmonai dainininkei Godai Alijevai perduoti itin svarbią bei konfidencialią informaciją.

Prieš du metus daug po pasaulį keliaujančiam modeliui kilo mintis kurti glaustinukes, dekoruotas specialiais antspaudais. R. Labutytė ėmė domėtis, kas iš Lietuvos siuvimo įmonių galėtų įvykdyti jos sumanymą. Po kelis mėnesius trukusių paieškų ji sužinojo, kad reikiamo dydžio presus turi UAB „Alisport“, įsikūrusi Kaune.

Turėdama brėžinius, maketus, šablonus, sumaniusi drabužių dizainą, sukūrusi kūrimo ir siuvimo techniką mergina kreipėsi į UAB „Alisport“. „Iš pradžių glaustinukių užsakydavau nedaug. Bet „Provocateur“ ženklas ėmė populiarėti, mano darbai merginoms patiko, todėl į siuvyklą užsukdavau vis dažniau“, - sakė R. Labutytė.

Iš anksto nesusitarusi ir užsukusi į „Alisport“ gamybines patalpas R. Labutytė pamatė dešimtis pagal jos brėžinius pasiūtų glaustinukių, paruoštų parduoti.

Mergina dėl to, kas vyksta, iškart mėgino pasikalbėti su vadovybe. Jau tuomet viena iš direktorių, pasak R. Labutytės, pasakė, kad siuvimo įmonė dažnai „pasiskolina“ lekalus ar kitus dokumentus iš užsakovų, o pastariesiems nieko įrodyti nepavyksta.

„Tuomet nuėjau pas Rolandą Alijevą, kurį žinojau kaip vieną iš bendrovės savininkų. Jo pasiteiravau, ką reiškia mano matytos glaustinukės. Rolandas paaiškino, jog tai – tik bandomieji pavyzdžiai ir žadėjo jomis neprekiauti“, - prisiminė R. Labutytė.

Šią istoriją ji įvertino kaip nesusipratimą, kol kiek vėliau žiniasklaidoje ėmė mirgėti R. Alijevo žmonos Godos interviu, kuriuose ji pasakoja pradėjusi kurti glaustinukes. „Viskas tobulai primena mano darbus. Tik paveikslėliai – kiti!“, - pastebėjo „Provocateur“ autorė.

Ji nesistebi, kad galimai į lošimų skandalą įsivėlęs R. Alijevas galėjo savo žmonai perduoti svarbius brėžinius, nes du vaikučius turinčiai šeimai, vyrui netekus darbo, gali tekti riboti savo išlaidas.

„Goda – žinoma dainininkė. Nesvarbu, kūrė ji draužius ar ne, pakaks juos pareklamuoti per spaudą, ir Alijevams užteks pinigų ne tik duonai ir sviestui. Po to, ką Rolandas man pažadėjo, po to, kai tapo viešomis jo atleidimo iš „Juventus“ priežastys, po to, kai Goda be skrupulų glaustinukes pristatė kaip savo, esu įsitikinusi – Alijevų šeimos sąžiningumu tikėti neverta“, - sakė R. Labutytė.

Tąkart G. Alijeva iš jai mestų kaltinimų tik pasijuokė – esą nepažįsta nei Radvilės, nei žino, kokią glaustinukių liniją ji yra sukūrusi.

R. Labutytės kūriniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)