Viduržemio jūros regiono patiekalus ragavęs A. Užkalnis tikino, kad tam, jog suprastum patiekalo skonį, nereikia didžiulio jo kiekio. „Kai žmogus ragauja mažą kiekį, jis suvokia, kad to yra mažai, todėl labiau kreipia dėmesį į tai, ką valgo. Kai turi didelį gabalą, ne taip koncentruojasi, – ir pridūrė. – vieni stovi eilėse prie „Lidlo“, o kiti susirinko čia ir valgo labai skirtingą maistą.“

A. Užkalnio namuose dažniausiai gaminami paprasti patiekalai: „Man tinka tiesiog paprasta pasta, prie kurios nieko daugiau ir nereikia, nebent kokio sviesto ar druskos. Bet ta pasta turi būti gera ir kokybiška“.

Pasidomėjus, kiek gi žąsų pats Andrius skirtų savo virtuvei, šis nusijuokė, kad jo vertinimai yra skirti kitiems, save vertinti nėra tas pats. „Tas vertinimas yra subjektyvi nuomonė apie kitus. Žinote, jei pats kurčiau maisto gaminimo įmonę, man būtų labai sunku sukurti kažką tokio, ką galėčiau įvertinti penkiomis žąsimis. Aš niekada neturėčiau tokio pasišventimo ir net neturėčiau laiko visą save skirti vienam projektui.

Vis dėlto kiek vėliau Andrius prisipažino, kad save vertintų kokiomis keturiomis žąsimis. „Pas mane namuose yra gražus interjeras, stalas virtuvėje, gražūs indai. Manau, net ir aptarnavimas būtų malonus“, – juokėsi maisto kritikas.

Pastaruoju metu Andriaus virtuvėje – tik kokybiški produktai. Nors jis tikino, kad anksčiau yra visko buvę, tačiau grįžti į tuos laikus jis tikrai nebenori.

„Gyvenimas yra per trumpas, kad daryti kažkokius kompromisus ir pirkti nekokybišką maistą“, – tikino A. Užkalnis ir prisipažino, kad jis dar nė karto nebuvo „Lidle“. Pasak apžvalgininko, stovėjimas eilėse žemina, todėl jis nesupranta, kaip galima savo noru save žeminti.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsidarė „Lidlas“. Tai suteikia didesnį pasirinkimą ir tai yra ganėtinas spaudimas kitiems prekybos centrams. Tuo pačiu manau, kad tai nėra laimės receptas. Jei iš „Lidlo“ tikiesi didesnio pasirinkimo ir mažesnės kainos, tai viskas gerai, bet jei iš „Lidlo“ tikiesi, kad iš varguolio tapsi oriu žmogumi, tai tavęs laukia nusivylimas.

Renginio metu Viduržemio jūros regiono patiekalus ruošė virtuvių šefai Justinas Kapkovičius ir Donatas Baniulis. Išskirtinio maisto mėgėjai buvo supažindinti su „Assorti“ sezono naujienomis ir sužinojo, kaip derinant parduotuvėse randamus produktus tokius gardumynus pasigaminti namuose.

Šventės meniu abejingais nepaliko net išrankiausių maisto ekspertų: kanadietiški omarai, natūraliai auginamos tigrinės krevetės, šviežiai atvėsinta „Glen Douglas“ lašiša, argentinietiška Angus „Campo Beef“ jautiena, austrės iš Normandijos, prancūziška anties krūtinėlė „Du Pont“, kukurūzinio viščiuko krūtinėlė ir avienos nugarinė iš Naujosios Zelandijos.

Degustacijoje išskirtinius skonius ragavo Povilas Miškinis su Rimante Kulvinskyte, kurie į renginį atskubėjo su kelių mėnesių dukrele Luna, Urtė Šilagalytė, Eglė Daugėlaitė, Vaida ir Deivydas Česnauskai, Rimvydas Širvinskas-Makalius ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)