„Tai, kad ant drabužio pakeiti piešinuką, nereiškia, jog nepasinaudojai jį siuvant naudojamais lekalais, brėžiniais, kita įprastai neviešinama informacija“, - sakė R. Labutytė.

Prieš du metus daug po pasaulį keliaujančiam modeliui kilo mintis kurti glaustinukes, dekoruotas specialiais antspaudais. R. Labutytė ėmė domėtis, kas iš Lietuvos siuvimo įmonių galėtų įvykdyti jos sumanymą. Po kelis mėnesius trukusių paieškų ji sužinojo, kad reikiamo dydžio presus turi UAB „Alisport“, įsikūrusi Kaune.

R. Labutytė pasamdė kostruktorę, kuri sugebėjo brėžiniuose perteikti tai, ko kūrėja norėjo. Tobulinti gaminį teko ne kartą. Po daugybės mėginimų gimė glaustinukių be rankovių, su ilgomis ar trijų ketvirčių rankovėmis lekalai. Turėdama brėžinius, maketus, šablonus, sumaniusi drabužių dizainą, sukūrusi kūrimo ir siuvimo techniką mergina kreipėsi į UAB „Alisport“.

„Iš pradžių glaustinukių užsakydavau nedaug. Bet „Provocateur“ ženklas ėmė populiarėti, mano darbai merginoms patiko, todėl į siuvyklą užsukdavau vis dažniau“, - sakė R. Labutytė.
2015 – ųjų metų sausio 24 d. ji ir UAB „Alisport“ direktorė Aušra Šablevičienė pasirašė konfidencialumo sutartį.

Juk aš gamintojams perdaviau visą svarbią informaciją, tad sutartį pasirašyti būtinai reikėjo“, - sakė R. Labutytė.

Tačiau griežtas dokumentas autorės nuo gamintojų noro pasipelnyti neapsaugojo. Iš anksto nesusitarusi ir užsukusi į „Alisport“ gamybines patalpas R. Labutytė pamatė dešimtis pagal jos brėžinius pasiūtų glaustinukių, paruoštų parduoti. Mergina dėl to, kas vyksta, iškart mėgino pasikalbėti su vadovybe. Jau tuomet viena iš direktorių, pasak R. Labutytės, pasakė, kad siuvimo įmonė dažnai „pasiskolina“ lekalus ar kitus dokumentus iš užsakovų, o pastariesiems nieko įrodyti nepavyksta.

„Tuomet nuėjau pas Rolandą Alijevą, kurį žinojau kaip vieną iš bendrovės savininkų. Jo pasiteiravau, ką reiškia mano matytos glaustinukės. Rolandas paaiškino, jog tai – tik bandomieji pavyzdžiai ir žadėjo jomis neprekiauti“, - prisiminė R. Labutytė.

Šią istoriją ji įvertino kaip nesusipratimą, kol prieš keletą dienų žiniasklaidoje ėmė mirgėti R. Alijevo žmonos Godos interviu, kuriuose ji pasakoja pradėjusi kurti glaustinukes.

„Viskas tobulai primena mano darbus. Tik paveikslėliai – kiti!“, - pastebėjo „Provocateur“ autorė.
Ji nesistebi, kad galimai į lošimų skandalą įsivėlęs R. Alijevas galėjo savo žmonai perduoti svarbius brėžinius, nes du vaikučius turinčiai šeimai, vyrui netekus darbo, gali tekti riboti savo išlaidas.

„Goda – žinoma dainininkė. Nesvarbu, kūrė ji draužius ar ne, pakaks juos pareklamuoti per spaudą, ir Alijevams užteks pinigų ne tik duonai ir sviestui. Po to, ką Rolandas man pažadėjo, po to, kai tapo viešomis jo atleidimo iš „Juventus“ priežastys, po to, kai Goda be skrupulų glaustinukes pristatė kaip savo, esu įsitikinusi – Alijevų šeimos sąžiningumu tikėti neverta“, - sakė R. Labutytė.

Jos advokatas UAB „Alisport“ surašė pretenziją dėl pažeistos konfidencialumo sutarties. Atsakymą į raštą R. Labutytė gavo labai greitai. Mergina neabejoja – įmonė buvo tam pasirengusi iš anksto. Dokumente, pasak R. Labutytės, tvirtinama, esą jokia informacija G. Alijevai nebuvo perduota, o jei dėl glaustinukių originalumo kyla abejonių, rekomenduota kreiptis į pačią dainininkę.

„Pikta, kai kiti yra laikomi kvailesniais. Goda savo glaustinukes turbūt siuvo ne „Alisport“ bendrovėje? Ir konstravo brėžinius turbūt pati? Gabios šiais laikais dainininkės Lietuvoje!“, - pastebėjo R. Labutytė.

R. Labutytės kūriniai:

G. Alijeva iš kaltinimų tik juokiasi

DELFI susisiekus su G. Alijeva, ši patikino R. Labutytės nepažįstanti ir nieko nežinanti apie jos glaustinukių liniją.

„Ar kas nors yra matę bent vieną mano bodį ir modelį? Kadangi niekas nematė, tai ką galiu kopijuoti? Aš manau, kad jeigu padaryčiau treningus ir „Adidas“ mane paduotų į teismą ir sakytų, kad aš juos plagijuoju, tikriausiai būtų labai juokinga. Nelabai ir turiu, ką pakomentuoti. Nežinau, kas ta Radvilė ir jos glaustinukių linija. Bet greitai visa Lietuva žinos, kas yra Godos bodžių linija“, – juokėsi G. Alijeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)