- Marija, koks įspūdis grįžus iš tokio masto mados renginio?

- Įspūdžiai tikrai labai geri – mados savaitės – vieni svarbiausių renginių grožio pasaulyje, juose ne tik susipažįsti su kito sezono mados tendencijomis, bet ir sutinki daugybę įdomių žmonių, užmezgi naujas pažintis.

Šiemet lankiausi Lanvin, Emanuel Ungaro, Issey Miyake, Elle Saab, Chanel madų šou – likau sužavėta dizainerių pasirodymais ir jau laukiu, kada galėsiu įsigyti vieną kitą nusižiūrėtą drabužį.

- Jums tai toli gražu ne pirmoji madų savaitė. Kas labiausiai nustebino?

Labiausiai įsiminė dvi kolekcijos – Emanuel Ungaro bei Chanel. E. Ungaro kuria drabužius nepaprastai gražiai, seksualiai, pasitikinčiai savimi moteriai, mėgstančiai būti dėmesio centre, kuri angliškai apibūdinama kaip „dressed to kill”. Dizaineris labai savimi pasitiki, nebijo eksperimentuoti – naujoje kolekcijoje gausu kraštutinumų – tiek labai trumpų sijonėlių, prie kurių derinami batai, siekiantys aukščiau kelių, tiek ir visiškai ilgų. Dominuoja moteriškų spalvų – rožinės, melsvos – ir griežtesnių juodų ar baltų raštų deriniai. Taip pasipuošusi moteris tikrai neliks nepastebėta.

Šou stebėjau sėdėdama greta šių mados namų savininko Asim Abdullah, tad teko pamatyti ir kaip po pristatymo jį sveikino draugai, madų žurnalų redaktoriai, tokie kaip Suzy Menkes. Tikrai labai elegantiškas šou, kurio stebėti susirinko ir nemažai Paryžiaus aukštuomenės atstovų.

Žinoma, kaip visada įsiminė ir Chanel pristatymas. Turbūt dar neteko dalyvauti madų šou, kur Karlas Lagerfeldas kuo nors nenustebintų. Šį kartą kolekcijos pristatymas vyko tarsi improvizuotame oro uoste!

Sužavėjo ne tik pats pristatymas, bet ir čia susirinkusių įžymybių gausa – renginyje dalyvavo tenisininkė Marija Šarapova, su kuria teko ir pabendrauti, tikrai labai miela ir šilta merginal fotografas Mario Testino, daugkartis „Formulės 1” pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas, dainininkė Vanessa Paradis, aktoriaus Johnny Deppo duktė Lilly Rose Depp ir kt.

Tai buvo didžiulė šventė, kurią stebėjusieji galėjo įsijausti į atostogų Prancūzijos Rivjeros kurortuose nuotaiką. Podiumu žengė ir K. Lagerfeldo mėgstami supermodeliai Cara Delevigne bei Kendall Jenner.

Chanel liko ištikimi sau, pabrėždami klasikinį grožį ir eleganciją. Kolekcijoje vyravo pastelinės ir sidabro spalvos, kurios suteikė tiek prabangos, tiek vasariško lengvumo ir sportiškumo įspūdį. K.Lagerfeldas pristatė daug laisvų ir plačių modelių – vidutinio ilgio sijonų, plačių kelnių bei neįliemenuotų švarkų, tinkančių dalykiškai, klasikinį stilių mėgstančiai moteriai. Šou pagyvino aksesuarai – pavasariui Chanel sukūrė įmantrių cilindro formos skrybėlaitčių bei spalvingų futuristinių akinių nuo saulės ir kaklo papuošalų.

- Su kokiomis įdomiomis asmenybėmis teko susipažinti Paryžiuje?

Madų savaitės metu visas miestas būna tarsi persisunkęs mada – ne tik ant podiumų, bet ir Paryžiaus gatvėse gali sutikti pasaulinio garso įžymybių bei tiesiog stilingų praeivių. Netrūksta įspūdingų vakarėlių tiek didžiuosiuose klubuose, tiek mažyčių, privačių susibūrimų kviestiniams svečiams prabangiuose restoranuose ar viešbučiuose. Tokios žvaigždės kaip dainininkė Rihanna, atrodo, nepraleidžia nei vieno vakarėlio.

Labai džiaugiuosi pažintimi su Vogue Japan redaktore Anna dello Russo. Ji tikrai labai šilta, fantastiška moteris, nuolat trykšta optimizmu ir energija.

- Marija, žinome, jog ne tik lankotės mados renginiuose, bet ir pati esate dalyvavusi ne vienoje fotosesijoje. Pasidalinkite įspūdžiais.

- Visai neseniai dalyvavau profesionalioje fotosesijoje su fotografe Kristina Bon. Labai smagiai pabendravome su fotografe, makiažą ir šukuoseną puikiai priderino Diana Rakickaja, na ir žinoma, labai džiaugiuosi joje dėvejusi savo mėgstamus Egidijaus Rainio drabužius (Egidijus Rainys Couture) bei prie jų priderintus Deichmann aukštakulnius. Man kiekviena fotosesija yra tarsi mažytė šventė.

- Kuo norėtumėte pasipuošti kitoje fotosesijoje?

Po šios madų savaitės – tikrai kuo nors iš Emanuel Ungaro kolekcijos! (juokiasi) Dizaineris labai talentingas, susižavėjau juo ir planuoju įsigyti bent keletą drabužių – manau, ilgam tapau šių mados namų gerbėja.

„Lama Model Management” nuolat vykdo projektus su pasaulinio garso dizaineriais ir artimiausiu metu ketina rengti modelių atrankas bei tikisi, kad vis daugiau ir daugiau lietuvaičių garsins Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)