Pora iškilmingai ceremonijai neatsitiktinai pasirinko Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčią. Bažnyčioje kabo A. Guogos dovanotas menininko Vytauto Kasiulio tapytas Šv. Kazimiero paveikslas.

Žolinių savaitgalį pora taip pat pasirinko neatsitiktinai. "Rugpjūtis labai gražus vasaros mėnuo, o Žolinės - viena gražiausių vasaros švenčių", - sakė A. Guogienė.

Žmonai antrindamas sutuoktinis pabrėžė šios šventės svarbą ir senovę siekiančias lietuvių tradicijas: "Tai labai gili, krikščioniška ir lietuviška šventė. Mums pasisekė, kad galėjome susituokti būtent šią dieną".

Likus gerai valandai iki ceremonijos pradžios, šalia bažnyčios buvo pastatyta palapinė su vaišėmis. Gėrimus besirenkantiems svečiams pilstę padavėjai per neapdairumą sudaužė kelis prabangaus putojančio gėrimo butelius. Tačiau pagal vestuvių tradicijas tai - geras ženklas - stiklo šukės neša laimę.

Po ceremonijos jaunavedžiai prisipažino, kad labai laukia lietaus, kad dar daugiau laimės jų šeimai atneštų.

"Jaučiamės nuostabiai. Saulė šviečia. Laukiame lietaus, kad dar daugiau šeimai laimės atneštų", - sakė A. Guoga.

Pamokslas apie ikivedybines sutartis

Porą tuokęs Ričardas Doveika, sakydamas pamokslą, jaunavedžiams pabrėžė meilės be išskaičiavimo svarbą. Dvasininkas sakė pamokslą apie tyrus jausmus, kurių nevaržo ikivedybinės sutartys, apie tai, kaip santuokoje visi vekseliai ir suknelės tampa bendra šeimos nuosavybe.

Po santuokos ceremonijos pora pabrėžė, kad norėjo sujungti savo gyvenimus prieš Dievą, todėl ir pasirinko santuoką be ikivedybinių sutarčių.

"Man svarbiausia buvo tai, kad mūsų šeima būtų be jokių ikivedybinių sutarčių. Su savo artimiausiu žmogumi gyvenime reikia dalintis viskuo. Todėl jei jau žengei tokį žingsnį, turi vienas iš kito priimti viską", - sakė A. Guoga.

"Viską darėme iš meilės", - vyrui pritarė žmona.

Kaip susirinkusiems žurnalistams sakė jaunavedžiai, šią santuokos ceremoniją jie surengė ir dėl draugų, kurie nedalyvavo įregistruojant poros civilinę santuoką dar vasaros pradžioje.

"Pirmiausiai norėjome susituokti tyliai ir ramiai. Nedarėme jokio vakarėlio. Buvo tik du žmonės, labai kukli ceremonija", - DELFI sakė A. Guoga.
Antano Guogos ir Aistės Guogienės vestuvės

"Tuokdamiesi civilinės metrikacijos biure, norėjome privatumo. Bažnytinė ceremonija yra daug svarbesnė ir įsimintinesnė, todėl šia švente norėjome pasidalinti su savo draugais ir artimaisiais", - papildė vyrą A. Guogienė.

Jaunikis prisipažino, kad bažnytinė ceremonija jų porai yra labai svarbi. "Prieš ceremoniją jaudulio nejaučiau. Esu pratęs prie stresinių situacijų. Bet prieš pat vestuves pajutau didžiulį jaudulį. Tai yra labai gilu. Pažadas prieš Dievą mums yra svarbus. Iš džiaugsmo vos tvardėme ašaras", - prisipažino jaunikis.

Pora į povestuvinę kelionę kol kas nevyks. "Svarbiausia, kad per ateinančius dešimt-dvidešimt metų būtų daug medaus dienų", - tikino A. Guoga.

Jaunavedžių pasveikinti į Šv. Kazimiero bažnyčią atvyko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, žurnalistė Neringa Skrudupaitė ir Darius Gudelis, TV laidų vedėja Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas, treneris ir rinktinės masažistas Juozas Petkevičius, fotomenininkas Marius Jovaiša, politikas Eligijus Masiulis ir kt.

Nuotaka suknelę patikėjo sukurti dizainerei Ramunei Piekautaitei. „Apsilankiusi pas dizainerę pasakiau, ko norėčiau. Norėjau subtilios, elegantiškos, be nuometo. Kartu nusprendėme, kaip turėčiau atrodyti. Bendrą sprendimą radome labai lengvai. Tai – vasariška, lengva, šilkinė suknia“, - DELFI kalbėjo pirmagimio besilaukianti A. Guogienė.

Jaunikis kostiumą pirko Londone. "Nemėgstu prabangių drabužių. Pasipuošiau paprastai", - kuklinosi A. Guoga.

Į pagalbą nuotaka pasikvietė vedybų planuotojas „Wedding Ring“. Vestuvių šventę nuspręsta rengti A. Guogai priklausančiame poilsio ir pramogų parke „TonyResort“.

Vestuvių šventėje dalyvaus daugiau nei šimtas svečių. Į vestuves pora pakvietė pačius artimiausius: gimines, geriausius draugus, svečius iš užsienio. Renginį ves Arūnas Valinskas, susirinkusiems koncertuos Kauno šampaninis choras.

„Antanas norėjo, kad vestuvėse būtų lietuviškų tradicijų. Šventėje išliks kliūčių kelias, mus pasitiks lietuvių liaudies ansamblis, tėveliai įžiebs šeimos židinį. Tačiau visko įgyvendinti nepavyko. Bažnytinei ceremonijai pasirinkome gana vėlų laiką. Nenorėjome varginti svečių. Pagalvojome, kad būtų smagiau, jei iškart po bažnyčios visi vyktų į šventę“, - vestuvių detales atskleidė A. Guogienė, civilinę santuoką su A. Guoga įteisinusi birželio mėnesį.

Poros vestuvių akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)