Maya jau yra pristačiusi 7 dainas, kurios „Youtube“ sulaukė itin didelio susidomėjimo. Šįkart atlikėja dalijasi ne tik nauja daina „Nelyja“, bet ir specialiai jai sukurtu vaizdo klipu.

„Daina „Nelyja“ - nauja, tuo pačiu pristatome ir jai sukurtą vaizdo klipą“, - pasakoja Maya, o paklausta, kokiu tikslu vaizdo klipe ir vėl maskuojamas veidas, nors ji kaip atlikėja po keleto metų slapstymosi jau yra prisistačiusi savo vardu, dainininkė paaiškino, jog tokį efektą išgauti stengtasi ne be priežasties.

„Tai buvo padaryta specialiai, tikrai ne atsitiktinai. Norėjome perteikti vaizdą, jog žiūrinčiam susidarytu įspūdis, kad jo pusėje, už stiklo, lyja, o mano pusėje – ne“, - kalbėjo atlikėja.

Paprašyta patikslinti dėl veido maskavimo, Maya paaiškino, kad veido slėpimas yra tik jai būdingas bruožas, apie kurį ji kas kartą nori priminti savo gerbėjams.

„Bandau išlaikyti savitumą. Slėptis dar ilgiau man tikrai nebereikia, neturiu tikslo prisidengti. Tiesiog noriu išsaugoti tai, ką kūrėme ne vienerius metus. Daugelis mane pagal šį bruožą atpažįsta“, - pasakojo ji.

Paklausta, kokią žinutę kūriniu siunčia, atlikėja atkskleidė esanti itin jautri pasaulyje vykstantiems siaubingiems dalykams ir siekia, kad daugelis į juos atkreiptų dėmesį.

„Tikrai esu labai jautri neteisingiems dalykams, tokiems, kaip didelės mažų vaikų ligos. Dainos žodžiai man siejasi su Sizifo mitu, beprasmiškumu, tuštybe, su visu tuo, kas negero vyksta pasaulyje. Visa tai dainoje yra perteikiama meniniu pavidalu“, - kalbėjo Maya.

Paprašyta papasakoti apie klipo filmavimą, Maya paaiškino, kad visi darbai nebuvo keliantys didelių iššūkių. Klipas nufilmuotas per vieną dieną, tačiau, anot dainininkės, montažas užtruko ilgai.

„Visa tai, kas buvo nufilmuota, buvo montuojama apie mėnesį laiko“, - detalių iš užkulisių apie klipo atsiradimą atskleidė ji.

„Nelyja“ dainos žodžius sukūrė Karolina Kriukelytė – Slavinskienė, muziką – prodiuseris Arvydas Martinėnas-Vudis.

„Sukūręs tokią jausmingą melodiją ilgai ieškojau, kas galėtų parašyti būtent jai tinkamus žodžius. Reikėjo ypatingai gražaus teksto, todėl teko pasukti galvą, kam tai galėtų pavykti. Džiaugiuosi, kad K. Kriukelytei-Slavinskienei tai pasisekė puikiai“, - kalbėjo A. Martinėnas-Vudis ir pridūrė, kad kūrinio klipas skirtas emocijų sustiprinimui.

„Sakyčiau, jog tai – minimalistinė dainos vizualizacija. Klipai visuomet gerai, kai atlikėjas nori ką nors įprasminti, kai turi kokią nors misiją. Konceptualių klipų kūrimas yra vienas mėgstamiausių mano laisvalaikio užsiėmimų“, - pasakojo A. Martinėnas-Vudis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)