Balandžio mėnesį Jungtinėje Karalystėje pasirodysianti režisieriaus Shane Europa mistinė juosta pasakoja skaudžius vienišos moters išgyvenimus. Kęsdama tuštumą, nerimą ir vienatvę ji laimi kovą prieš savižudybę ir susiduria su savo pačios asmeniniais demonais, atsigręžia į savo vaikystę ir ieško atsakymų į egzistencinius kasdienybės klausimus.

„Pernai Dubline pristačiau savižudybių prevencijos iniciatyvą „Nebijok kalbėti”. Jos metu susirinkusiems sudainavau dvi dainas – „Kitoks pasaulis” ir „Saulės miestas”. Pasibaigus pasirodymui prie manęs priėjo žmogus ir prisipažino, jog pirmasis kūrinys jam taip įstrigo, kad jis norėtų dainą panaudoti savo naujame trumpo metro filme”, - pasakojo Andrius Mamontovas.

Atlikėjas prisipažino, jog šis pasiūlymas jam buvo itin netikėtas, mat Jungtinės Karalystės publikai lietuviškai įdainuotas kūrinys skambės nesuprantamai. Tačiau, pasak A. Mamontovo, režisierius norėjo būtent lietuviškosios „Kitokio pasaulio” versijos.

„Jau seniai norėjau dainai „Kitoks pasaulis” suteikti kitokį muzikinį rūbą. Visada galvojau, kad ji turėtų gerai skambėti synth pop žanre. Todėl susidomėjimas šiuo kūriniu man buvo gera paskata. Praėjusių metų rudenį sukūriau naują dainos versiją, kuri, kaip paaiškėjo vėliau, puikiai tiko ir kino filmui”, - pasakodamas dainos istoriją sakė prieš 20 metų išsiskyrusios grupės „Foje” lyderis.

Filme skambėsianti nauja legendinio, daugiau kaip prieš 30 m. parašyto kūrinio versija netrukus bus pristatyta ir Lietuvoje.

Daina „Kitoks pasaulis” – vienas pirmųjų Andriaus Mamontovo sukurtų kūrinių. Dar 1985-aisiais parašyta kompozicija – itin mėgstama tiek grupės „Foje”, tiek ir solinės muzikanto kūrybos gerbėjų. Ši daina bus atlikta ir A. Mamontovo penkiasdešimtmečio pasirodyme gruodžio 17 d. Vilniaus „Siemens” arenoje. Koncerte, į kurį jau išpirkti beveik visi bilietai, skambės įsimintiniausi soliniai atlikėjo kūriniai ir grupės „Foje” gyvavimo metu sukurtos dainos.

Šiuo metu parduodami jau paskutinieji bilietai į Andriaus Mamontovo jubiliejinį koncertą Vilniuje. Nuo balandžio 1 d. bilietai brangs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)