Albumą sudaro keturios dainos lietuvių kalba apie praeities didvyrius, keturios dainos ukrainiečių kalba apie šių laikų ATO herojus ir viena grupės „Skylė“ daina „Priesaika“, atliekama dvejomis kalbomis. Šią dainą atlieka abi grupės – „TaRuta“ ir „Skylėc lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.

Tarp dainų lietuvių kalba yra ir mūsų miško brolių palikimas – „Mėnulis tikras tėvas jo“, kurią „TaRuta“ originaliai aranžavo ir sukūrė jai šiuolaikinį priedainį. Taip pat albume skamba ir Ukrainos partizanų (Ukrainos susilėlių armijos) daina „Oi, viršūnės mano“, taip pat skamba dvi dainos pagal ukrainiečių literatūros klasiko Taraso Ševčenkos eiles. Jas į lietuvių kalbą šiam albumui išvertė garsus lietuvių poetas ir vertėjas Vladas Braziūnas, jis taip pat parašė priedainį dainai „Mėnulis tikras tėvas jo“.

Albume skamba keturios dainos ukrainiečių kalba, kurios buvo sukurtos tuo metu, kai grupė „TaRuta“ koncertavo Ukrainos karo zonose ten kariaujantiems savanoriams. Dainos „Mintys po mūšio“, „Tuščias laukas“(„Laukinė pieva“), „Angelai“, „Malda“ – skirtos drąsiems Ukrainos kariams.

Per pastaruosius trejus metus, kol Ukrainos Rytuose vyksta karas, grupė „TaRuta“ daugiau nei 300 kartų vyko į Donbasą ir dainavo ten kariaujantiems ukrainiečiams. Šešis kartus į karo zoną su grupe važiavo ir lietuvių kolektyvas „Skylė“.

Apie grupę „TaRuta“: Kijevo „World Music“ kolektyvas „TaRuta“ – tai grupė etnomuzikologų (folkloro tyrinėtojų) ir profesionalių estrados muzikantų, nebijančių eksperimentuoti įnešant šiuolaikinio skambesio į autentišką ukrainiečių folklorą.

Per devynerius grupės gyvavimo ir eksperimentavimo metus „TaRuta“ naujam gyvenimui prikėlė dešimtis senovinių ukrainiečių liaudies dainų, paversdamos juos hitais, pripažintais ukrainiečių ir europos publikos.

Savo karjeros pradžioje 2007-aisiais muzikantai kūrė ir dirbo klasikinio etno roko žanre, bet jau po kelerių metų jiems tokie rėmai tapo per siauri, ir „TaRuta“ ėmė plėsti savo muzikinius horizontus, eksperimentuodami džiazo, funko, disko, elektroninės muzikos ir netgi punko stiliumi. Bet pagrindiniu, vieninteliu ir nepakartojamu „TaRuta“ strypu visada buvo ir bus ukrainietiška etnika (etnografinė muzika), kuri, maišoma su tinkamais muzikiniais komponentais, užvaldo klausytojų širdis, kaip virusas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)