Pirmojoje nacionalinių atrankų laidoje savo dainas demonstravo dvylika atlikėjų: grupė „Golden Monkeys“, atlikėja Otreya, Augustė Vedrickaitė, Edgaras Lubys, Tadas Rimgaila su Samanta Tina, Sasha Song, Rūta Andruškevičiūtė, Benas Malakauskas, Audrius Petrauskas, „Justin3“, Dagna Kondratavičiūtė ir Paula Valentaitė.

Komisijos kėdes šį vakarą užėmė ir pastebėjimus dalyviams liejo muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikologas Darius Užkuraitis, atlikėja Neda Malūnavičiūtė bei operos solistė Sigutė Stonytė. Nacionalinių atrankų metu komisija kis, o nuo penktosios laidos prisijungs ir užsienio komisijos nariai.

Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraiti, Sigutė Stonytė, Neda Malūnavičiūtė

Pirmasis scenoje pasirodė Justinas Stanislovaitis, scenoje prisistatantis kaip „Justin3“. S. Stonytės manymu daina buvo linksma, o atlikėjas jai patiko. Tuo tarpu R. Zilnys teigė negalintis pasakyti, ar ši daina verta kelionės į Ukrainą.

Dainoje „Streets Of Vilnius“ (liet. „Vilniaus gatvės“) vaikinas dainuoja, kad kartais tereikia stabtelėti ir nusišypsoti, kad laimė – visai čia pat. Dainą kūrė pats J. Stanislovaitis.

Antroji į sceną lipo Rūta Andruškevičiūtė. „Jauna mama turi gerą balsą. Tiek laiko nuo gimdymo praėjo, aš stebiuosi. Visgi, tai yra girdėta šimtus kartų, norėčiau, kad būtų kažkas išskirtinio. O balsas geras“, – sakė S. Stonytė. Apie pasirodymą paklaustas D. Užkuraitis teigė, kad daina jam nebuvo įdomi.

Rūtos vardą kai kurie televizijos žiūrovai greičiausiai atsimins iš muzikinio projekto „Lietuvos balsas“. Nacionalinėse atrankose Rūta dalyvauja su daina „The Way To Your Heaven“ (liet. „Kelias į tavo dangų“.)

Rūta Andruškevičiūtė

16-metė Paula Valentaitė scenoje pasirodė trečioji ir atliko kūrinį „Let U Go“. N. Malūnavičiūtės teigimu, dainos pradžia buvo išties labai graži, tačiau kažko trūko. „Trūko kažkokios „razinkos“, – sakė ji. Tuo tarpu vyriškoji komisijos dalis gyrė jaunos merginos pasirodymą.

Vos tik paviešinusi savo „eurovizinę“ dainą Paula ėmė žertis sėkmę. Jos dainą jau groja kelios užsienio šalys ir ji gali pasigirti nemenku dainos peržiūrų kiekiu svetainėje „YouTube“.

Ketvirtoji daina – lietuviška – „Septyni dievai“. Grupė „Golden Monkeys“ nepabūgo „Eurovizijos“ atrankos scenoje varžytis su gimtąja kalba atliekama daina. D. Užkuraitis tokį vaikino pasirodymą gyrė. „Tikrai nebūtina dainuoti angliškai. Galima ir lietuviškai. Labai geras priedainis“, – sakė jis, tačiau pastebėjo ir tai, kad daina gana monotoniška.

N. Malūnavičiūtė teigė mananti, kad Lietuva „Eurovizijoje“ ir turėtų pasirodyti su lietuviška daina. „Su angliškais tekstais mes nieko pasaulyje nenustebinsime“, – kalbėjo N. Malūnavičiūtė.

Vilius Krivickas

Grupę sudaro du vaikinai – Vilius Krivickas ir Edvinas Gurevičius. Viliaus vardas kai kuriemsiūrovams turėtų būti girdėtas, vaikinas dalyvavo legendiniame muzikiniame projekte „Kelias į Žvaigždes“. Tuomet kartu su juo dėl pirmosios vietos varžėsi ir Radžis Aleksandrovičius, ir Merūnas Vitulskis, ir daugelis kitų, iki šiol žinomų atlikėjų.

Ir nors vaikinas kurį laiką buvo dingęs iš viešo gyvenimo, muzika ir toliau jį lydėjo kone kiekviename žingsnyje. Pastaraisiais metais atlikėjas grodavo vestuvėse ir kitose šventėse.

Į sceną daugeliui jau gerai žinoma Augustė Vedrickaitė žengė su daina „It's not over. Not for me“ kūriniu. R. Zilnys po pasirodymo pasidomėjo, ar pati A. Vedrickaitė jaučiasi sudainavusi taip, kaip planavusi. Atlikėja atskleidė, kad dėl techninių nesklandumų jai nepavyko: „Per garsiai save girdėjau.“

Augustei buvo leista dainuoti dar kartą, kuomet turėjo būti ištaisytos techninės problemos. Tuomet atlikėja ir vėl sulaukė kritikos.

Augustė Vedrickaitė

Šeštasis scenoje pasirodė Dima Šavrovas-Sasha Song, kuriam „Eurovizijos“ atrankos Lietuvoje laimėjimo skonis – jau žinomas. „Šis pasirodymas skleidžia totaliai pozityvią energiją“, – komentavo D. Užkuraitis ir pasiūlė pasisamdyti choreografą. „Kai kurie judesiai tokie paprasti, kad net juokingi“, – šypsojosi komisijos narys.

Šįmet komisijos bei žiūrovų širdis Sasha Song bando pavergti daina „Never Felt Like This Before“ (liet. „Dar niekad anksčiau taip nesijaučiau“). Paradoksalu, bet kažkuria prasme jis tikrai jau taip jautėsi, atlikėjui tai ne pirmosios atrankos. Kartą jis jau atstovavo Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ Rusijoje, 2009 metais. Dainą „Pasiklydęs žmogus“ tuomet atlikėjas išvertė į anglų ir, pavadinęs ją „Love“, bandė užkariauti Europą, deja, nelabai sėkmingai.

Sasha Song

Atrankoje pasirodė ir toli gražu ne pirmu kartu scenoje galinti pasigirti Dagna Kondratavičiūtė. Išgirdęs dainą R. Zilnys juokavo, kad Leon Somov ir Jazzu namuose muistosi, nes turi naują konkurentę, tačiau teigė, kad ši daina „Feel It“ – ne „eurovizinė“.

Iškart po Dagnos scenoje pasirodė Audrius Petrauskas su daina „Shine like gold“. „Man visiškai neįdomi daina, aš neturiu, ką pasakyti. Tu tikrai nekaltas, Audriau. Kūrinys turi suteikti emociją“, – kalbėjo N. Malūnavičiūtė. S. Stonytė taip pat atlikėjo nepagailėjo: „Turite gerą balsą ir tiek.“

Atlikėjas jau ne pirmą kartą televizijos ekrane – jis jau ne kartą rodėsi „X Faktoriaus“ scenoje kartu su grupe. Deja, grupei nepavyko iškovoti nugalėtojų titulo.

Audrius Petrauskas

Benas Malakauskas scenoje dainavo devintasis. „Manau, kad Benas turi visus šansus patekti į kitą laidą. Žiūrėti į jus buvo tikrai smagu“, – apie pasirodymą kalbėjo D. Užkuraitis.

Tuo tarpu R. Zilnys juokavo, kad galbūt yra per senas tokiai muzikai, tačiau, kaip pats sakė, prikibti prie ko nerado.

Tadas Rimgaila ir latvė Samanta Tina taip pat uždainavo lietuviškai. Kūrinio autorius – Stanistlavas Stavickis-Stano. „Man patiko šitas pasirodymas. Norėčiau pagirti ne tik duetą, bet ir dainos autorių“, – sakė D. Užkuraitis. S. Stonytė nedrįso prognozuoti poros likimo, tačiau teigė, kad jų balsai nedera.

Beje, T. Rimgaila nustebino stiliumi – scenoje dėvėjo megstas kelnes. DELFI pasidomėjus, ar jas parinko stilistai, Tadas buvo atviras – šias kelnes jiedu su žmona Liucina atrado internetinėje parduotuvėje. „Galvojome, kaip apsirengti, norėjosi kažko kitokio, netradicinio ir nematyto, – pasakojo Tadas. – Žmona pamatė internete megztas kelnes ir pagalvojome, kad jos turėtų visai neblogai scenoje atrodyti.“

Tadas Rimgaila, Samanta Tina

Pasidomėjus, ar pats Tadas pasirodymo metu jaukiai jautėsi su tokiu netradiciniu drabužiu, šis nusišypsojo ir nė nemirktelėjęs atsakė, kad jos labai patogios: „Dauguma vyrų į sceną lipa su džinsais ar kitokiomis kelnėmis, tačiau pagal mūsų pasirodymo idėją, reikėjo kažko labai laisvo, gal net kiek keisto. Manau, jos visai įdomiai susižiūrėjo.“

Atrankos pabaigoje į sceną užlipo Ugnė Smile, pasivadinusi „Otreya“, kuri atliko išties seniai savo pačios parašytą dainą.

„Ugnė man patinka tuo, kad visada į atrankas atneša geros nuotaikos, tačiau jaučiasi, kad daina parašyta devintoje klasėje“, – sakė R. Zilnys.

Paskutinis pasirodė scenos vilkas – Edgaras Lubys, kurio daina skambėjo išties neįprastai. D. Užkuraičio manymu, daina buvo įdomi, tačiau tai nereiškia, kad už ją bus balsuojama.

Edgaras Lubys

Šįkart E. Lubys pats atlieka savo kurtą dainą, tačiau kelis kartus jis savo kurtas dainas perleisdavo kitiems atlikėjams. 2012 metais su jo kurta daina „eurovizinę“ laimę bandė atlikėjas Jurijus Veklenko, kiek anksčiau su jo kurta daina „eurovizinėje“ scenoje kovėsi atlikėja Neferitė.

Balsavimas

Balsuoti už savo favoritus galima visos laidos metu. Tiesa, laidos metu savo balsus atiduos ir komisija, tačiau uždarius balsavimą ir susumavus tiek komisijos, tiek žiūrovų balsus, jie taip pat bus sumuojami. Lygiai pusę galutinių taškų sudarys komisijos nuomonė, o kitą pusę – žiūrovų.

Po šios laidos net šeši dalyviai turės palikti atrankas.

Per keturias savaites iš penkiasdešimties pretendentų liks tik pusė.

Atrankas paliko net 6 dalyviai

Komisijos balai šįvakar buvo paskirstyti taip: nė vieno balo negavo Rūta Andruškevičiūtė, 1 balą – „Justin3“, 2 – Tadas Rimgaila su Samanta Tina, 3 – Augustė Vedrickaitė, 4 – Dagna, po 5 balus Paula ir Audrius Petrauskas, 6 – Otreya, 7 – „Golden Monkeys“, 8 – Benas Malakauskas, 10 – Sasha Song, o daugiausia balsų – 12 – Edgaras Lubys.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškėjo, kad atrankas po šios laidos palieka šie dalyviai: Tadas Rimgaila su Samanta Tina, Augustė Vedrickaitė, Audrius Petrauskas, Dagna, „Justin3“ ir Rūta Andriuškevičiūtė.

Kiti balai buvo paskirstyti taip:

Edgaras Lubys – 12

Sasha Song – 10

Paula – 8

„Golden Monkeys“ – 7

„Otreya“ – 6

Benas Malakauskas – 6

DELFI skaitytojų balsavimas

DELFI kvietė savo skaitytojus taip pat išreikšti nuomonę ir klausė, kurie dalyviai turėtų palikti atrankas. DELFI skaitytojų nuomone, atrankose nebeturėjo likti Sasha Song (16 proc.), Tado Rimgailos su Samanta Tina (15 proc.), Rūtos Andruškevičiūtės (10 proc.), „Justin3“ (10 proc.), Edgaro Lubio (9 proc.) ir Paulos Valentaitės (8 proc.).

Akivaizdu, kad DELFI skaitytojų, komisijos ir LRT žiūrovų nuomonė gerokai išsiskyrė. Štai DELFI nepalaikė šešiolikmetės Paulos, nors žiūrovai ją taip palaikė, kad visos transliacijos metu ji puikavosi pirma vieta lentelėje, o komisija jai skyrė net 8 balus iš 12 galimų.

Vis dėlto svariausias šįvakar buvo LRT žiūrovų ir komisijos balsas.

Kita „eurovizinė“ kova jau kitą šeštadienį. Po laidos vėl negailestingai atrankas turės palikti net pusė pasirodžiusių dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)