Scenoje pasirodė netikėtai pamatytas vaikinas

Jaunų žmonių būrys įsijautė ir kėlė rankas į viršų jau nuo pirmosios dainos akordų.

Už auditorijos skleidžiamą šilumą Konstantinas Kiveris-Lilas su Rolandu Venckiu-Innomine atsidėkojo tuo pačiu. Ir tas nuoširdumas, kuris lyg rūkas pamažu skverbėsi iki tolimiausių kampelių, pamažu užpildė visą areną.

Nedidelė scena, šviesos efektai, retkarčiais scenoje pasirodantys šokėjai neįprastais kostiumais – visa tai liudijo, kad Lilas su Innomine su kaupu išpildė duotą pažadą – surengė kokybišką ir elegantišką šou.

Rodos, viskas čia buvo sudėliota taip tobulai, lyg jie žinotų, kiek kiekvienas jų klausytojas dedasi cukraus į arbatą ir kiekvienam asmeniškai įteiktų ją išvirtą pagal kiekvieno skonį.

Koncerto metu viena kitą keitė jų hitais tapusios dainos, kuriose muziką apipina prasmingo turinio pripildyti tekstai.

„Sėdėjau čia kokias 28 valandas. Norėjau apsiprasti su sienomis, – įpusėjus koncertui miniai tarė Lilas ir prisipažino, kad areną aplankė dar vakar ir iki išnaktų bandė pajusti jos sienų skleidžiamą energiją. – Žinote, čia dainavo tikri grandai: Eltonas Johnas, „The Prodigy“, Džordana Butkutė... Pasėdėjęs čia supratau, kad tos sienos savaime nekuria, teks mums kurti. Mums ir Jums.“

Lilas ir Innomine koncertas pilnoje Siemens arenoje! @lilasirinnomine

A video posted by DELFI.lt (@delfilietuva) on Nov 26, 2016 at 12:39pm PST

Jaukiai ir nuoširdžiai – taip bangavo viso koncerto nuotaika, o Lilas, panoręs areną užlieti romantika, ragino visą publiką įsijungti telefonų prožektorius ir kelti aukštyn į viršų. „Daugiau, nagi, dar daugiau“, – ragino Lilas, vis vaikščiodamas ir reaguodamas į kiekvieną publikos reakciją.

Prieš dainą „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“ Lilas padarė pauzę ir pradėjo pasakoti, kaip kartą naršydamas internete pamatė vaikiną, sėdintį ant palangės ir grojantį gitara jo dainą. Ši akimirka taip apžavėjo Lilą, kad šis, mintimis pasidalijęs su Innomine, pakvietė šį vaikiną į koncertą ir leido šiam ne tik sugroti, bet ir sudainuoti kelias dainos eilutes.

Publika, išgirdusi Dainiaus Štaro atliekamą dainą, tiesiog pašėlo ir dėkojo gausia aplodismentų jūra.

Lilas ir Innomine šįvakar įsitikino, kad jų gerbėjų jūra – neišsemiama. „Siemens“ arena buvo sausakimša ir kone visų dainų žodžius traukė ne tik atlikėjas, bet ir didžioji dauguma čia susirinusių jaunų veidų.

Negana to, šis koncertas itin mažai reklamuotas. Pats Lilas vakaro metu patikino, kad neskyrė daug dėmesio reklamai, skelbė apie jį vos kelis kartus savo feisbuko profilyje, tad tai, jog į areną susirinko tokia minia gerbėjų, išties šildo.

Juoda scena, juodi kostiumai, apsiaustai ir prietema. Tokiame achromatiniame fone, lyg juodai baltame kine, Lilas ir Innomine šįvakar dainų tekstais liejo spalvingas jausmų audras.

Iš karto po koncerto Lilas ir Innomine sukvietė gerbėjus ir žiniasklaidą į spaudos konferenciją, kurioje mielai atsakinėjo į visų klausimus. Vidury konferencijos iš salės pasigirdo klausimas: „Lilai, o kodėl Jūs geresni už SEL?“ Nusišypsojęs Lilas tiesiog tarė, kad tikrai nėra geresnis, tačiau kiek vėliau pašmaikštavo: „Aš atsakysiu taip, mes tiesiog daugiau uždirbame už SEL“.

Mielai, jaukiai ir be arogancijos konferencijos metu bendravę atlikėjai, atsakę į visų klausimus mielai pozavo daugybei asmenukių.

Lilo ir Inomine koncertas

Kūriniai skamba naujai, nors leitmotyvai išliko

„Praktiškai visi kūriniai „Siemens“ arenoje suskambės naujai. Kalbu ne tik apie skambesį, kuris taip pat buvo pakeistas, bet ir apie kūrinių aranžuotes bei jų struktūrinius vystymus. Žinoma, visi leitmotyvai išliko, jie ir bus instrumentinės pusės vedliai programoje“, –dar prieš koncertą pasakojo Innomine.

„Apie koncerto techninę pusę tikrai galima pasakyti daug dalykų, kurie galbūt skamba kaip keiksmažodžiai, – šypsojosi Lilas. – Tarp jų bus inovatyvių, mūsų žiniomis, Lietuvoje dar netaikytų sprendimų. Šioje vietoje atskiri plojimai garso sistemų inžinieriui Kęstučiui Dulinskui iš kompanijos „No Noise LT“. Patys nekantraujame išgirsti, kaip visa tai skambės“.

Lilo ir Inomine koncertas

Pasiruošimas toks, prie kurio žvaigždės nepratę

„Pasiruošimas buvo tikrai intensyvus, vien repeticijos vyko trijuose miestuose. Koncertą rengė beveik šimto žmonių komanda, iš jų trečdalį žiūrovai išvys ant scenos, – dar prieš koncertą kalbėjo Lilas. – Siekiame idealios darnos, kad kiekvienas iš tų 32 scenos žmonių turėtų savo vietą, ir viskas susiklijuotų į bendrą kūrinį. Visgi bus gerai. Negali būt kitaip.“

Koncertą organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis teigė, kad „Lilas ir Innomine“ yra viena reikliausių grupių, su kuria teko susidurti. „Likus kelioms dienoms iki pasirodymo, su atlikėjų atstovais paprastai deriname pageidaujamo maisto, gėrimų ir kitų įnorių sąrašą. Šį kartą apie jokius gėrimus net nekalbame, o intensyviai dirbame prie grupės vizijos ir idėjos išpildymo. Tai išties neįprasta“, – pasakojo Juras Vėželis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)