Reikalauja 10 tūkst. eurų

Kai Karklės festivalio organizatoriai paskelbė, jog šiemet didžiausia vasaros fiesta neįvyks, jie iškart informavo, kad su atšaukto renginio bilietais bus galima patekti į kitais metais vyksiantį Karklės festivalį.

Tačiau ne visi žmonės yra nusiteikę laukti kitų metų, ne visi tiki, kad šventė po metų įvyks, todėl kreipiasi į organizatorius, kad jie grąžintų pinigus už įsigytus bilietus. Jų kainos buvo nuo 40 iki 140 eurų asmeniui.

Žmonės buriasi, kad į teismą pateiktų grupinį ieškinį atgauti pinigus. Juos atstovauti ėmėsi bendrovė „Skolų departamentas“.

Bendrovės direktorė Simona Raudonytė teigė, jog šiuo metu yra daugiau nei 30 kreditorių, kurių bendras kreditorinis reikalavimas sudaro apie 10 tūkst. eurų.

„Tarp kreditorių yra ir bilietus įsigiję festivalio lankytojai, ir paslaugas renginio metu planavusios teikti įmonės, sumokėjusios dideles sumas už prekybines vietas. Šiuo metu rengiami
dokumentai grupiniam ieškiniui, kuris bus pateiktas artimiausiu metu“, – sakė skolų išieškojimo įmonės „Skolų departamentas“ direktorė.

Jos teigimu, ieškinys teismui dar nepateiktas, nes kasdien atsiranda daugiau nukentėjusių, norinčiųjų atgauti pinigus.

„Su manimi buvo susisiekęs Karklės organizatorius Marius Tumšys. Mes aptarėme susiklosčiusią situaciją ir sutarėme ieškoti sprendimo. Vėliau bandžiau su juo susisiekti ir pratęsti mūsų dialogą, tačiau nesėkmingai, jis neatsiliepė į mano skambučius“, – teigė S. Raudonytė.

Reikia veikti kuo greičiau

Anot jos, tokiais atvejais, kai įmonė bankrutuoja ar žlunga projektas, svarbiausia veikti kuo greičiau, nes įprastai visiems kreditoriams pinigų nepakanka, lėšas atgauna anksčiausiai pareiškę teisėtus reikalavimus.

„Viešai buvo pateikta informacija, pats organizatorius tai minėjo, kad visos išankstinės pajamos iš bilietų pardavimų yra panaudotos sumokėti honorarus pagrindiniams festivalio atlikėjams, taip pat padengti nuostolius, atsiradusius po 2015 metų festivalio“, – kalbėjo S. Raudonytė

Todėl, pasak jos, tikėtina, jog įmonė, kuri turėjo organizuoti Karklės festivalį ir jį atšaukė, yra susidūrusi su rimtais finansiniais sunkumais.

S. Raudonytė ragino festivalio lankytojus ir dalyvius nenuleisti rankų ir bandyti susigrąžinti jiems priklausančius pinigus. Ji patarė suformuoti raštą fiziniam ar juridiniam asmeniui, iš kurio buvo pirktas bilietas. Pranešime turėtų būti aiškiai nurodyta situacija, kokiu būdu pirkta, kiek sumokėta. Sykiu su tokiu pranešimu turi būti pateiktas ir prašymas grąžinti pinigus. Tik tokią procedūrą atlikęs nukentėjusysis, jei neatgaus pinigų, gali kreiptis į teismą.

Stengiasi išvengti bankroto

Karklės festivalio organizatorius Marius Tumšys dar kartą patvirtino, kad šių metų festivalio bilietai tikrai galios 2017-aisiais rugpjūčio 18-20 d. vyksiančiame festivalyje. „Žmonėms, kuriems netinkama kitų metų festivalio data, informaciją dėl kompensacijos ir tikslius terminus pranešime rugpjūčio 18 d.“, – socialiniame tinkle „Facebook“, kai buvo pranešta, jog Karklės festivalis atšaukiamas, informavo jo organizatoriai.

Tačiau iki šiol nėra pateikta jokia informacija apie kompensacijas už įsigytus bilietus, terminus, kada pinigais bus grąžinti.

„Mes patys naiviai tikėjomės, kad per savaitę po festivalio atšaukimo sudėliosime taškus, tačiau procesas užsitęsė, todėl žmonių ir negalime informuoti, kada jie atgaus pinigus. Esmė ta, kad įmonės sąskaitos yra areštuotos, sprendžiame klausimus, kad bendrovė gyvuotų, o ne bankrutuotų, nes tai niekam nebūtų naudinga. Bendraujame su visais žmonėmis, kurie mums skambina, rašo elektroninius laiškus, bet, deja, turime pasakyti, kad taip greitai niekas nevyksta. Gal rugsėjį aiškumo bus daugiau“, – teigė M. Tumšys.

Jo teigimu, kol kas preliminariai žinoma, kad pinigus už bilietus nori atgauti apie 20 proc. juos įsigijusių žmonių. Kiti tokio reikalavimo dar nepateikė.

Pinigų dabar neturi

„Jei ir padengsime skolas kreditoriams, kurių prašymu yra areštuotos mūsų įmonės sąskaitos, vis tiek negalėsime paskelbti, jog žmonėms grąžinsime pinigus už bilietus. Kol kas tiesiog neturime tiek pinigų, nes už bilietus surinktos lėšos buvo skirtos sumokėti užsienio atlikėjams, o jie pinigų tikrai negrąžins. Gerai, kad Lietuvos atlikėjai nereikalavo, kad jiems sumokėtume baudas už sutarčių nevykdymą, nors turėjo tokią teisę, gerai, kad jie yra supratingi. Apie tai, kad pradedame grąžinti pinigus už bilietus paskelbsime tada, kai būsime tam visiškai finansiškai pasiruošę. Juk negalime paskelbti, kad jau grąžinsime pinigus, o lėšų užteks ne visiems, todėl daugelis liks nusivylę ir pikti. Gal šią finansinę padėtį pavyks pataisyti per tris mėnesius, gal per metus. Esame suinteresuoti nenuvilti žmonių. Jei galvotume, kad nebėra išeitis, kad bankrotas ir niekam negrąžinsime pinigų,tai jau dabar dėtume į krūmus ir su niekuo nebendrautume“, – teigė M. Tumšys.

Jis žino apie rengiamą grupinį ieškinį, kuriuo bus siekiama atgauti pinigus už bilietus bei prekybos vietas. „Kalbėjausi su Simona, paprašiau, kad visada bendrautume, būtume dialoge. Jei toks ieškinys pasieks teismą, įmonės sąskaitos, kurios ir taip areštuotos, bus dar labiau įšaldytos, nes areštą bus galima nuimti tada, kai padengsime ne tik dabartinius įsiskolinimus, bet ir naujus. Toks grupinis ieškinys situaciją gali tik pabloginti“, – teigė M. Tumšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)