Jolita Vaitkutė, žinoma dėl neįprastų improvizacijų dėliojant kasdienius objektus, yra didelė Benjamino Clementine'o talento gerbėja. Naujausią jos darbą pirmadienio vakarą puikiai įvertino pats „At Least For Now“ albumo autorius ir pats pirmasis pasidalino juo savo socialiniame tinkle. Ištikimiausi brito gerbėjai negailėjo susižavėjimo šūksnių ir puikiai sutiko šį lietuvaitės darbą. Daugiau nei šimtas tūkstančių žmonių jau pamatė šį portretą internete.

„Naujausias mano darbas - Benjamino Clementine'o portretas. Jo muzika tokia tikra, nesuvaidinta, natūrali, kaip visa gamta, todėl jis tuo ir tapo: žemėmis, besivejančiais vijokliais, sąmanomis, šakomis ir pumpurais. Žodžiu, tikru pavasariu. Paprastas ir basas. Benjamin, Vilnius is calling you!“, - savo socialiniame tinkle rašė sparčiai populiarėjanti jaunosios kartos kūrėja Jolita Vaitkutė, kuri buvo viena pirmųjų nusipirkusi bilietą į Benjamino Clementine'o pasirodymą Vilniuje.

Kaip buvo kuriamas portretas:

Benjaminas Clementine'as taip pat pasidalijo ir „Youtube“ patalpintu vaizdo klipu, kuriame nufilmuotas visas šio portreto kūrybos procesas. Jį užfiksavo fotografas ir Jolitos Vaitkutės kolega Nerijus Kuzmickas.

Lietuvių kūrėja rado originalų būdą išreikšti pagarbą vienam įdomiausių šių dienų poetui ir britų kultūros ambasadoriui. Standartus laužanti dizainerė, komiksų, drabužių ir iliustracijų kūrėja Jolita Vaitkutė Lietuvoje išgarsėjo būtent dėl savo kuriamų garsių žmonių portretų. Tai tikri meno kūriniai, kuriuos savo rankomis iš maisto ir kitų medžiagų sudėliojo jaunoji menininkė. Jos portretuose įamžintos Lietuvos ir užsienio garsenybės, politikai ir kiti talentai.

Jau žinoma ir aišku, kad Benjaminas Clementine'as ir jį lydinti komanda į Vilnių atvyks koncerto dieną ir apsistos prabangiausiame sostinės viešbutyje. Koncerto išvakarėse benamio dalią patyręs atlikėjas surengs pasirodymą uždarame įtakingos leidybinės kompanijos „Universal“ renginyje Paryžiuje ir bus to vakaro pagrindine žvaigžde. Benjaminas Clementine'as Lietuvoje ilgai neužsibus - po pasirodymo Vilniuje iškart keliaus į Kijevą, kur jo lauks prestižinės koncertų salės „The October Palace“ scena.

Patvirtinta, kad Benjaminą Clementine'ą šiame koncertų ture lydės Barbara Le Liepvre, kurios violončelės garsai padės išpildyti gyvo jo pasirodymo viziją. Taip pat sklando gandai, kad basakojis Benjaminas Clementine'as keletą savo kompozicijų „Compensa“ koncertų salėje gyvai atliks ir su lietuvių instrumentalistais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)