Ir tuo pačiu pranešė, kad pati škotų grupė po koncerto planuoja apsilankyti jos fanų susitikime, vyksiančiame Vilniaus bare „Piano Man Bar“.

Kvietimas pradėti „Glasvegas“ koncertą tapo dar vienu „Colours Of Bubbles“ pripažinimu tarptautinėje erdvėje. Daugiau nei penkerius metus muzikuojanti grupė jau kuris laikas sparčiai populiarėja ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. 2010 m. išleidus debiutinį mini albumą „Today I Am Feeling Better Than Ever“, kritikai netruko grupę pavadinti „didžiuliu žingsniu pirmyn šalies indie muzikoje“. Kolektyvas jau spėjo surengti daugiau nei šimtą koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje bei Prancūzijoje. „Colours Of Bubbles“ taip pat tapo didžiausių muzikos festivalių programų puošmena – rokeriai grojo „Piladzis“, „Patarei Kultuuritolm“, „Karklė Live Music Beach“, „B2Gether“, „Visagino Country“, „Browar Rock“, „Granatos Live“ ir didžiausiame Baltijos šalių muzikos festivalyje „Positivus“.

2012 m. išdalintuose alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“ šiauliečiai nuskynė pagrindinį prizą nominacijoje „Best Rock Band“. Sėkmingo antrojo singlo „Phoenix“ dėka „Colours Of Bubbles“ jau 2013 m. buvo nominuoti „M.A.M.A.“ apdovanojimui gauti. Šių metų pavasarį grupė gerbėjus žada nudžiuginti pilnu debiutiniu studijiniu albumu, kuris turėtų būti išleistas jau kovo mėnesį.

Škotų indie roko pasididžiavimu vadinamas kvartetas „Glasvegas“ Lietuvoje viešės pirmą kartą. Grupė šiuo metu tęsia gastroles po Europą, kur ne tik pristato naujausią albumą „Later…When The TV Turns To Static“, bet ir atlieka garsiausius savo hitus.
2006 m. surengę pirmuosius nedidelius koncertus, škotai sužavėjo buvusį įrašų kompanijos „Creation“ bosą ir legendinės grupės „Oasis“ atradėją Alaną McGee. Didelę simpatiją debiutantams išreiškė ir buvęs grupės „Libertines“ gitaristas Carlas Baratas, daugelyje interviu teigiamai atsiliepęs apie „Glasvegas“. Netrukus jaunieji rokeriai sulaukė ir kritikų pripažinimo: įtakingas britų muzikos savaitraštis „NME“ trečią „Glasvegas“ singlą „Daddy‘s Gone“ paskelbė antruoju geriausiu 2007 m. kūriniu.

2008 m. išleistas debiutinis kvarteto albumas „Glasvegas“ pelnė pasaulinę šlovę: platininiu tiražu parduotas įrašas buvo pristatytas prestižinei „Mercury Music Prize“ premijai gauti. Antrąjį studijinį albumą „Euphoric Heartbreak“ muzikantai įrašė kartu su garsiuoju prodiuseriu Marku Ellisu, labiau žinomu pseudonimu „Flood“ bei dirbusiu su pirmo ryškumo muzikos žvaigždėmis „Depeche Mode“, „U2“, „The Killers“, „New Order“, „Sigur Ros“, „Thirty Seconds To Mars“, „A-Ha“, Nick Cave & The Bad Seeds, PJ Harvey, „Smashing Pumpkins“, „Nine Inch Nails“ ir daugeliu kitų. Nieko keisto, kad netrukus škotai gastroliavo kartu su „Muse“, „Kings Of Leon“, „Oasis“ ir „U2“. Beje, „U2“ lyderis Bono yra prasitaręs, kad „Glasvegas“ kūrinys „It’s My Own Cheating Heart That Makes Me Cry“ yra „viena gražiausių kada nors sukurtų dainų“.

2013-ieji tapo „Glasvegas” sėkmingo sugrįžimo metais. Rugsėjį buvo išleistas grupės trečiasis studijinis albumas „Later…When the TV Turns to Static“, kurį muzikantai prodiusavo patys. Šis įrašas simbolizuoja visiškai naujo etapo pradžią, nes „Glasvegas“ baigė bendradarbiavimą su įrašų kompanija „Sony“ ir pasirašė sutartį su kitu muzikos pasaulio gigantu „BMG“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)