Sausis su „Smalos“ gimtadieniu ir Benjamin Damage – įžanga į dar vieną geriausią klubo „Opium“ pusmetį

2014-uosius klube pradės viena „tvinpyksiškiausių“ jo serijų „Smala“. Simboliška – pirmojo Manfredo ir „12 inčų po žeme“ ciklo gimtadienio paminėti atvyks iškart du jį prieš metus vienas po kito pradėję britai. Tai – itin sėkmingą albumą „Drone Logic“ neseniai išleidęs ir savo kaip artisto „markę“ gerokai pasikėlęs Daniel Avery bei vis plačiau leidyklos „Clouded Vision“ garsus skleidžiantis jo bičiulis Matt Walsh. Didžėjai žada sausio 10-osios naktį sumušti asmeninį grojimo dviese rekordą – pastarąjį kartą kartu Londono klube „Fabric“ jie tai darė 6 valandas.

Rugsėjį startavusi plačios techno geografijos naktis „Wormhole“ grįžta su svečiu iš Italijos. Iš punk scenos į elektroniką atklydusio minimal techno veteranų Marc Houle, Magda ir Troy Pierce leidyklos „Items & Things“ globotinio Danny Benedettinni ypč laukia ciklo „Wormhole“ iniciatoriai Calli ir Pupa.

Analogų pasaulyje neturinti muzikos mokykla per Velykas klube „Opium“ šventė savo 15-ąjį gimtadienį, o sausio 24-ąją visus prodiuserius, didžėjus, vokalistus, instrumentalistus ar šiaip didžius melomanus sukvies į savo informacinės sesijos „afterparty“. Paskaita, kurioje  estas Sander Molder bei daugkartinis artistas „Night Slugs“ leidyklos savininkas L-Vis 1990 dalinsis profesine patirtimi ir kvies dalyvauti atrankoje į akademiją Tokijuje, vyks tą pačią dieną Vilniaus planetariume. Naktį „Opium“ gros ne tik abu infosesijos svečiai, bet ir „Mondayjazz“ duetas Justas Fresh bei Tadas Quazar.

Į antrą nuosavos serijos „Kirtis“ naktį paskutinį sausio penktadienį pakvies kauniečių „Partyzanų“ ir „K.U.B. Collective“ tandemas. „UK techno visuomet buvo gausus eksperimentų, man šis apibrėžimas tinka“, – prisistato kirčio herojus, „Modeselektor“ leidykloje „50Weapons“ išgarsėjęs velsietis Benjamin Damage.

Taip pat jau visiškai aišku, kad šią žiemą ir pavasarį užtikrinčiausiame sostinės klube klube bandys tilpti jau minėto Marc Houle, vilniečiams pažįstamų Prosumer, Ivan Smagghe, Tim Paris, JD Twitch ir Tomas More bei seniai lauktų Roska, Mano Le Tough bei Motor City Drum Ensemble gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)