Tiesiai iš Berlyno klubo „Panorama Bar“ atvyksiantis Jonnie mielai sutiko apsilankyti Lietuvos sostinėje po itin palankių kolegos JD Twitch, metų pradžioje grojusio „Gravity“, atsiliepimų. Svečiui talkins Barbarellos vaikinai Mantas T. ir Gvidas iš diskžokėjų kolektyvo „Partyzanai“ bei Saulty.

„Optimo“ susibūrė 1997 metais, nors abu kolektyvo nariai JD Twitch ir Jonnie Wilkes tuo metu jau didžiavosi dešimties metų trukmės didžėjavimo karjeromis.

Dešimtajame dešimtmetyje JD Twitch grojo daugiau electro, rock ir 80’ųjų Niujorko punk funk stiliaus muziką, kai tuo tarpu Wilkes kolekcijoje mirgėjo reggae, funk ir jazz. Į Europą atkeliavus techno muzikai, Wilkes įkūrė pirmąjį, dabar neabejotinai legendinį Škotijos techno klubą „Pure“, kuris gyvavo 10 metų ir pirmasis Europoje pakvietė koncertuoti tokius užjūrio perlus kaip Jeff Mills, „Green Velvet“ bei Richie Hawtin.

Klubo valdomos trys įrašų kompanijos „išleido“ daugybę atlikėjų, tarp kurių buvo tokie vardai kaip Jimi Tenor bei Orlando Voorn.

Taigi, 1997 metais JD Twitch ir Jonnie Wilkes nutarė pradėti rengių ciklą „Optimo Espacio“, nuo kurio ir kilo kolektyvo pavadinimas. Kaip ir šių renginių filosofija, grojant „Optimo“ nereikėtų tikėtis paprastų klubinės muzikos hitų. Priklausomai nuo kolektyvo narių nuotaikos, jų setai varijuoja nuo funk iki pot punk, electro, 50-ųjų swing ir bet ko, atsiduriančio tarp šių stilių.

Daugeliui Škotijos reiverių toks šalies techno pionieriaus Wilkes posūkis iki šiol sunkiai suprantamas, tačiau likusiam pasauliui tai buvo vienas iš žaviausių eklektiškus įvairiausius skirtingus muzikos stilius maišančius pasirodymus rengiančio kolektyvo gimimas. „Optimo“, šiandieninės muzikos orbitoje skriejantys netoli „Glimmer Twins“ bei „2Many DJs“, savo skambesį skleidžia kurdami daug šokių aikštelėms neabejingų remiksų ir re-editų bei pasirodydami įvairiuose Europos, Amerikos ir Japonijos klubuose.

„Optimo“ sako: „mes mylime jūsų ausis!“. Taigi, tie kas nori jog šį šeštadienį jų ausys būtų pamylėtos, vertėtų užsukti į klubą „Woo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją