Apsivilkusi nuostabų raudoną kostiumą, dainininkė priėjo laiptelius, suklupo ir nusirito žemyn. Didelei visų savo gerbėjų nuostabai, dainininkė atsistojo ir tęsė koncertą lyg niekur nieko, rašo britų žurnalas „Times“.

Aišku, ši porelė ne vieninteliai nelaimėliai. Muzikos istorijoje gausu absurdiškų nutikimų ant scenos.

Pavyzdžiui 1992 m. per MTV apdovanojimų teikimo ceremoniją grupės „Nirvana“ bosistas Kristas Novosolicas pametėjo į orą gitarą, kuri užkrito jam tiesiai ant veido.

Jamesas Hetfieldas iš grupės „Metallica“ nesusiorientavo ant scenos ir atsistojo ten, kur iššovė fejerverkai: ši klaida jam kainavo antro ir trečio laipsnio nudegimus.

Čia svarbu ne gautų traumų rimtumas ar atlikėjo negrabumas. Beyonce ir Mika šiandien jau žino, kad informaciją apie jų kritimus ar šiaip kokias klaidas, tuoj pat po visą pasaulį išplatins blogeriai ir žurnalistai. Tačiau dar blogiau, o tai nutinka dažnai, kai kas nors nufilmuoja incidentą savo telefonu ar vaizdo kamera ir išplatina įrašą internete, kur jis lieka amžiams.

Britų žurnalas „Times“ pateikia 10 pačių absurdiškiausių įvykių ant scenos nuo 2000 m.

10. Davidas Bowie

2004 m. koncerto Norvegijoje metu ledinukas ant pagaliuko Davidui Bowie vos nekainavo kairiosios akies. Kažkas iš gerbėjų metė saldainį į sceną, o po sekundės dainininkas net susilenkęs bandė iškrapštyti jį sau iš akies. Pamatęs, kad pastangos tai padaryti bergždžios, į sceną įbėgo Davido padėjėjas, kuris ir padėjo dainininkui atsikratyti daug triukšmo sukėlusio ledinuko.

9. Razorlight

Paneigę gandus apie savo iširimą, grupė „Razorlight“ iš Londono, padėjo tašką šioje istorijoje pačiu keisčiausiu būdu. Vasario mėnesį, pasirodymo Lione metu, vokalistas Johnny Borrellas ir bosistas Carlas Dalemo susikivirčijo, o ginčas netruko peraugti į muštynes. Apsikeitę smūgiais šokiruotos prancūzų publikos akivaizdoje, J. Borrellas priėmė protingą sprendimą pasitraukti iš scenos.

Kiti muzikantai nusekė paskui jį. Žiūrovai liko prieš tuščią sceną. Tačiau galų gale kvartetas grįžo, muzikantai atsiprašė publikos ir tęsė koncertą.

8. Courtney Love

2004 m. vieno iš koncertų metu Courtney Love metė mikrofoną į publiką ir pataikė vienam gerbėjui tiesiai į galvą. Gerbėjui pasirodė, kad prakirsta galva ne visai atitinka rokenrolo dvasią, tad iškvietė policiją. Koncertas baigėsi tuo, kad policininkai išvedė Courtney Love iš pastato, apkaltinę ją pavojingu elgesiu. 7. Ashanti

Bekoncertuojant su R. Kelly, madinga, tačiau visiškai nepraktiška tinklinė Ashanti palaidinė nuslydo, apnuogindama vieną jos krūtį. Minia pašėlo, o dainininkė, manydama kad viskas tvarkoje, paplekšnojo save per užpakaliuką.

Ji tęsė pasirodymą, džiaugdamasi tokiu audringu publikos palaikymu, o po to staiga pastebėjo didžiuliame scenos šone įrengtame ekrane besipuikuojančią savo krūtinę.

6. Macy Gray

Pairodymo gimtajame mieste Canton, Ohajo valstijoje, dainininkė pamiršo Amerikos himno žodžius. Kuomet jos paprašė atlikti šalies himną futbolo stadione, M. Gray išėjo į sceną, išsižiojo ir pradėjo neužtikrintai dainuoti kažkokią savo himno versiją. Po to ji apskritai užmiršo žodžius ir žmonės stadione ją nušvilpė. Laimei tuo metu žemai praskrido lėktuvai, užgoždami beviltiškas dainininkės pastangas išgelbėti situaciją.

5. Lily Allen

Gastrolių Australijoje metu 2006 m. reklamuojant savo naująjį albumą Lily Allen būtų užtekę tiesiog šypsotis, dainuoti ir nekreipti dėmesio į kandžius komentarus dėl grupės „Girls Aloud“. Tačiau L. Allen sutiko tapti alternatyvios muzikos naktinio klubo diskžokėja. Iš pradžių ji bandė sumiksuoti savo dainas, bet patyrė visišką fiasko, o po to ėmėsi R&B hitų, pamiršusi, kad į koncertą susirinko alternatyvios muzikos mėgėjai.

Žmonės masiškai traukėsi iš šokių aikštelės, o po to ėmė taip garsiai švilpti, kad dainininkei teko slėptis už DJ pulto.

4. Ashley Simpson

2004 m. programos „Saturday Night Live“ eteryje mažoji Jessica‘os Simpson sesutė be problemų atliko savo dainą „Pieces of Me“. Tačiau muzikantams užgrojus pirmąsias kitos dainos natas, iš kolonėlių pasigirdo dainos „Pieces of Me“ vokalinės partijos įrašas. Dainininkė tuo metu mikrofoną laikė prie liemens, jos burna buvo sučiaupta. Fonogramą tuojau pat išjungė, o A. Simpson ne iš karto suprato, kas įvyko.

Tačiau kai ji susigaudė, kas vis dėlto įvyko, tučtuojau pabėgo nuo scenos. Dar absurdiškesniu pasirodė paaiškinimas, kurį sugalvojo dainininkės tėvas ir vadybininkas. Pasak jo, Ashey labai vargino rėmuo, dėl ko jos balsas užkimo ir ji turėjo žiopčioti pagal fonogramą.

3. 50 Cent

„50 Cent“ taip ir neprisipažino, kad per BET apdovanojimų ceremoniją jis nutraukė dainą per vidurį dėl problemų su fonograma. Ne, anot muzikanto, į jį atsitrenkė šokėjas ir išmušė jį "iš bėgių". Jam prireikė laiko, kad atsigautų, todėl, sudainavęs vos kelias eilutes, jis staiga nuėjo į salę, kur iki dainos pabaigos, spaudė rankas gerbėjams.

2. Janet Jackson ir Justinas Timberlake`as

Amerikietišką sportinį šou „The Super Bowl“ žiūrėjo 140 mln. žmonių. Nepaisant to, 2004 m. J. Timberlake‘as, dainuodamas su J. Jackson, patempė žemyn šios apdarus taip, kad visiškai atsidengė dainininkės krūtis. Tačiau dar kvailesnis nei šis incidentas, buvo jo paaiškinimas. Pora bandė įrodyti, kad visa tai įvyko netyčia.

J. Timberlake‘as tvirtino, kad tik ketino parodyti publikai J. Jackson liemenėlę. Turbūt būtent todėl jos spenelį puošė žvaigždės formos papuošalas. Absurdiškiausia buvo tai, kad J. Timberlake‘as pabandė suteikti šiam „įvykiui“ oficialumo, pareikšdamas, kad tai buvo „drabužio defektas“.

1. Fergie

„Black Eyed Peas“ vokalistė Fergie, arba Stacey Ferguson, išgyveno baisią tragediją, kai koncerto San Diege metu prisišlapino į kelnes. Vienas klastingas fotografas užfiksavo šį momentą.

Paraudusią ir susigėdusią Fergie netruko pakrikštyti daugybe pravardžių: Urinatorė, Kiaurapūslė, Šlapiakelnė ir pan. Pati daininkė žurnalui „Heat“ pasakojo: „labiausiai žeminančia mano gyvenimo akimirka tapo „įvykis“ koncerto San Diege metu. To aš niekada nepamiršiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją