Piniginės premijos – kiekvienam po 1000 litų – jau yra pervestos į asmenines vaikų sąskaitas.

„Man iš tiesų didelė garbė šiandien sveikinti pačius jauniausius mūsų krašto ambasadorius. Labai tikiuosi, kad šis apdovanojimas paskatins juos dar karščiau svajoti apie pačius didžiausius tikslus ir jų kantriai siekti“, - įteikdamas apdovanojimą teigė rajono meras.

Dvylikametė pianistė Guoda Indriūnaitė jau yra laimėjusi 14 konkursų Lietuvoje ir užsienyje. Ji yra nugalėjusi N. Rubinšteino konkurse Paryžiuje, taip pat Lietuvoje vykstančiuose B. Dvariono, „Klaviermusik” ir “Muzika be sienų” konkursuose.

Šiuo metu Guoda yra bene perspektyviausia jaunoji pianistė Lietuvoje. Pernai, kartu su savo mokytoja Irena Meldaikienė, Guoda buvo apdovanota švietimo ir mokslo bei kultūros ministrų padėkomis ir dovanomis.

Tadas Niaura, kuriam šiemet sukaks vienuolika metų, yra kitas gabus mokytojos Irenos Meldaikienės mokinys.

Paskutinis didelis T. Niauros laimėjimas – pirmoji vieta šiuolaikinės lietuviškos muzikos konkurse bei nugalėtojo diplomas F. Šopeno konkurse, kuriame Tadas aplenkė konkursantus iš dešimties valstybių.

Kita prestižinio B. Dvariono pianistų konkurso nugalėtoja, šešiolikmetė Paulina Dūmanaitė, prieš porą metų baigė Anykščių muzikos mokyklą, o dabar sėkmingai mokosi M. K. Čiurliono menų gimnazijoje Vilniuje.

Paulina yra nugalėjusi tarptautiniuose F. Šopeno ir „Olimpo musicale” konkursuose, o po vieno jos pasirodymo maestro Saulius Sondeckis yra pasakęs, kad Paulina išaugo iš tvirto ir stipraus Anykščių muzikos mokyklos meistriškumo medžio.

Jauniausias premijos laureatas – aštuonmetis andrioniškietis Arminas Jasikonis – yra vienas iš greičiausių jaunų Europos motokroso talentų.

Arminas jau išbandė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio trąsas, o 2004 metais Čekijoje jis tapo Europos vaikų motokroso čempionu. Armino tėtis ir treneris Rolandas Jasikonis teigė, kad pirmosiose varžybose jaunasis lenktyninkas dalyvavo vos sulaukęs penkerių.

Plaukikas Giedrius Titenis, tapęs geriausiu praėjusių metų Anykščių sportininku, apdovanotas už aukštas vietas ir rekordus įvairiose Lietuvos ir tarptautinėse varžybose. Trenerio Žilvino Ovsiukovo auklėtinis Italijoje vykusiose Europos olimpinių dienų varžybose iškovojo bronzos medalį, ko iki tol nebuvo padaręs nė vienas mūsų šalies plaukikas.

Apdovanojimas „Už nuopelnus Anykščių kraštui“ pernai buvo įsteigtas rajono tarybos sprendimu. 5 tūkstančių litų premija bus kasmet skiriama jauniesiems anykštėnams už veiklą, garsinusią Anykščių vardą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją