„AGATA langai“ – tai talentingų jaunųjų atlikėjų iš visos Lietuvos meistriškumo studijos, kuriose svarbiausias dėmesys skiriamas profesionalumui, jaunuolių muzikinių, kūrybos, meistriškumo, improvizacinių gebėjimų tobulinimui, skatinant juos gerbti pamatines vertybes ir lietuvių kalbą. „AGATA langai” dėstytojai – muzikos profesionalai ir savo srities žinovai Arnas Mikalkėnas (meno vadovas ir pianistas), Justė Sakalytė (vokalo mokytoja) ir Tomas Razmus (pučiamųjų mokytojas). „Nebuvome tie mokytojai, kurie pasakojo mokiniams, kaip dirbti nuo A iki Z. Siekėme užvesti juos ant kelio, siūlėme rasti atsakymus patiems“, – mokymo metodus atskleidė A. Mikalkėnas.

Meistriškumo studijų dalyviai daugiau nei metus Kaune susitikinėjo su mokytojais ir susipažino su muzikos žanrų specifika, mokėsi muzikos kūrimo teorinių ir praktinių žinių, improvizacijos, kūrė ir aranžavo dainas, rengė koncertines programas bei profesionaliai įrašinėjo kūrinius. Būtent pastarieji, įrašyti „Combo“ įrašų studijoje, pateko į daugiau nei metus brandintą albumą „Langai į...“. Verta paminėti, kad albumo pavadinimą ir visą koncepciją galvojo patys „AGATA langai“ dalyviai, o viršelio fotografijos autorius – meistriškumo studijų dalyvis, saksofonininkas – Danielius Pancerovas.

Albumas „Langai į...“ bus pristatytas nuostabiame, tokiam renginiui idealiai tinkančiame Etnokosmologijos muziejuje. Jaunieji muzikantai atvers savo muzikos langus muziejaus apžvalgos aikštelėje ir pasidalins savo meistriškumu, profesionalumu bei laisvos improvizacijos sugebėjimais su muziejaus lankytojais. „Pristatymo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Etnokosmologijos muziejus puikiai atspindi projekto idėją, misiją ir koncepciją. Jame labai daug langų, o tai yra siejama su laisve, laisvai sklindančia muzika, kuri skrieja į visas puses,“ – pasakojo „AGATA langai“ rengėja Justina Baliūnaitė.

Įėjimas į koncertą laisvas, tačiau būtina išankstinė registracija elektroniniu paštu, nes vietų skaičius ribotas. Kiekvienas atvykęs kompaktinę plokštelę „Langai į...“ gaus dovanų.

Dar viena maloni staigmena, po koncerto visų lauks ekskursija Etnokosmologijos muziejuje, kurią ves pats muziejaus direktorius, daktaras Gunaras Kakaras.

Albumo „Langai į...“ pristatymo koncertą dovanoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas „AGATA langai“ iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją