Žemiau publikuojamas S. Bako laiškas:

Apdovanojimą priimu su dideliu nuolankumu.

Nuo dienos, kai gimiau, mano brangus Vilnius man dovanojo pačius laimingiausius ir pačius tragiškiausius prisiminimus. Jie praturtino mano meninį kelią ir suteikė ypatingą prasmę mano išgyvenimui.

Mano akimis, šis asmeninis apdovanojimas turi daug gavėjų. Jis primena apie sunaikintą Vilniaus žydų bendruomenę, kurios sūnus esu.

Nuoširdžiai dėkoju Gaono muziejui, supratusiam mano kūrybinės kelionės reikšmę ir apsiėmusiam padėti sukurti svarbų asmeninį paminklą neišmatuojamam mano miesto praradimui.

Prašau perduoti mano padėką Vilniaus merui ir Savivaldybei.

Dėkingas,
Samas

Garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Vilniui ir Lietuvai. S. Bako kandidatūrą pasiūlė Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejus. Šiemet S. Bakas planuoja atvykti į Vilnių ir perduoti daugiau kaip 100 savo kūrybos darbų. Lapkritį sostinėje bus atidarytas S. Bako muziejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)