Krasnojarsko operos ir baleto teatro, kur vyko festivalio uždarymo koncertas, publika savo susižavėjimą solistu reiškė šūksniais, plojo stovėdami.

Šioje operos šventėje T. Pavilionis atliko Lenskio ariją iš Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ ir Tonio ariją iš Gaetano Donizetti operos „Pulko duktė“ (La Fille du regiment).

Tomas Pavilionis tarp festivalio dalyvių

„Krasnojarske buvau sutiktas kaip žvaigždė. Opera ir klasikinė muzika šiame mieste yra aukščiausio lygio, itin mėgstama, o publika aistringai ir nevaržomai reiškia savo susižavėjimą. Tai mano geriausios, kaip operos solisto, gastrolės. Patyriau nepaprastą publikos palaikymą – tiek dainuojant festivalio gala koncerte, tiek vaidinant operoje „Eugenijus Oneginas“. Krasnojarsko operos muzikos gerbėjus sužavėjau savo atlikimu, ir jie man atsidėkojo nuoširdžiais, ilgais ir karštais plojimais. Mano gyvenime man dar taip nėra ploję“, – įspūdžiais dalijosi T. Pavilionis.

Du mėnesius vykstantis festivalis „Operos žvaigždžių paradas“, kaip teigia jo rengėjai, yra unikali galimybė miesto gyventojams pažinti klasikinį meną, pamatyti mėgstamiausius spektaklius su operos solistais ir dirigentais iš geriausių Rusijos ir pasaulio teatrų.

„Pačia aukščiausia nata. Operos žvaigždžių paradas Operos teatre, skirtas J. Obrazcovai, pasibaigė nuostabiausiu gala koncertu, kuriame buvo visko! Žinomos arijos, kviestinių ir Krasnojarsko dainininkų rafinuotumas ir artistiškumas, muzikinis pajuokavimas apie kovo mėnesio kates ir netgi devynių oktavų „do“ dainininko iš Lietuvos atlikime! Žiūrovų širdys tiesiog buvo pakerėtos! Atrodo, mes tapome tikrais operos meno gerbėjais ir tai mus nepaprastai džiugina. Didžiuojamės savo teatru!“ – oficialioje teatro feisbuko paskyroje rašė Margarita Filipova.

Tomas Pavilionis

Tonio arija, kuri itin sužavėjo publiką, yra itin virtuoziška ir sudėtinga. T. Pavilioniui teko garbė būti pirmajam, ją atlikusiam Krasnojarsko scenoje.

Jau šį ketvirtadienį solistas kartu su maestro dirigentu Martynu Staškumi ir kameriniu orkestru dovanos nuostabias italų klasikines dainas ir neapolietiškus romansus Alytaus miesto publikai koncerte „Įsimylėjęs kareivis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)