Ieškant, kas vienam spektakliui galėtų pakeisti Liną Dambrauskaitę Injolio vaidmenyje, „Vilnius City Opera“ susidūrė su tikru iššūkiu, nes Lietuvoje nėra nė vieno žmogaus (nei vaiko, nei moters solistės), kuris būtų galėjęs per kelias savaites paruošti šį vaidmenį, susidedantį ne tik iš sudėtingos Debussy muzikos, bet ir klampios prancūzų kalbos. Na, o ką jau kalbėti apie sceninę išraišką...

Taigi VCO trupė didžiuojasi galėdama jums pristatyti 12 metų Thomasą Johną iš Didžiosios Britanijos, specialiai atvykusį į Vilnių porai dienų dėl Injolio vaidmens. Kaip pasakojo pati D. Ibelhauptaitė, ji negalėjo patikėti šio vaiko gabumais – visas scenas su juo spėta paruošti per vieną laisvą dieną tarp spektaklių!

Repeticijų metu berniukas nepadarė nė vienos muzikinės klaidos ir scenoje puikiai bendradarbiavo su angliškai nekalbančiu kolega – J. Ulanovu, vaidinančiu jo tėvą. Tad iš kur šis talentas?

Trumpai pakalbinus Thomą, jis prisipažino, jog ši kelionė į Vilnų – jo pirmoji išvyką į užsienį ne atostogauti, o dirbti. Sužinojęs, jog yra kviečiamas atlikti vaidmens svetur, jis ne tik be galo nustebo, susijaudino, bet ir nudžiugo:

„Pasijutau įvertintas – juk man nereikėjo pereiti perklausos, kad gaučiau šią galimybę. Kūrėjai mane susirado patys – tai visai kitoks jausmas. Žinoma, jog geras. Man apskritai labai patinka dainuoti operose“, – sakė berniukas.

Thomasas Johnas

Visgi jaunasis solistas neskuba sieti savo kelio tik su dainavimu, pasak jo, gyvenime dar yra daug kitų tikslų... Thomaso šeimoje muzikuoja ir jo tėtis, ir brolis, dainuojantis Šv. Pauliaus bazilikoje, kas, pasak vaiko, jį įkvėpė pirmosioms perklausoms, kai jam suėjo šešeri.

Jau 8-erių jis įveikė atranką į Šv. Jokūbo rūmų Karališkosios koplyčios – Jos Didenybės vaikų chorą. Šiandien jis užima pagrindinio solisto poziciją ir pasirodo tokiuose išskirtiniuose renginiuose, kaip Karalienės deimantinio jubiliejaus ceremonija Vestminsterio abatijoje.

Ką Britanijoje jo amžiaus vaikui reiškia būti Karalienės chore? „Tai – didelė privilegija. Nedaug kas turi tokią galimybę, čia dainuoja vos dešimt žmonių“, – paaiškina Thomasas.

Žinoma, ne ką mažesnė privilegija yra ir debiutuoti Londono Kovent Gardeno ir Škotijos nacionalinėje operoje, ką Thomasas jau yra įrašęs į savo biografiją. Be to, jis reguliariai dainuoja solines partijas BBC ir Classic FM transliacijose... Tad šįvakar atėjusiems į VCO spektaklį belieka patogiai įsitaisyti ir stebėti ne tik operos pasaulyje, bet ir Karalienės rūmuose pripažintus tarptautinius įvairaus amžiaus talentus, susiburiančius išskirtiniam vakarui Kongresų salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)