Festivalio lankytojai liepos 20 dieną turės galimybę pamatyti ir išgirsti naują L. Adomaičio ir Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ projektą. Atlikėjai kartu pristatys muzikinę programą, kurią 2016-ųjų rugsėjį atliko Vokietijoje ir kuri sulaukė pilnų salių žiūrovų bei gausių jų aplodismentų.

L. Adomaičiui šių metų koncertai – ypatingi. Vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų mini savo muzikinės karjeros 20-metį. Praėjusių metų lapkritį atlikėjas įgyvendino seną savo svajonę – išleido pirmąją vinilinę plokštelę, kuriame įrašyti jo albumo „Laiko mašina“ kūriniai. Šiuo metu dainininkas įrašinėja jubiliejinį albumą, kuris turėtų pasirodyti jau rudenį.

Kartu su žymiu Lietuvos atlikėju pasirodys ir „G-Strings“ grupė. Smuikais koncerte gros Stefanas Pintevas, ir Rodrigo Reichel, altu – Janas Larsenas, kontrabosu Frankas Skriptchinskis, o violončele – Šiaurės Vokietijos radijo (NDR) orkestro violončelių koncertmeisteris Vytautas Sondeckis.

Valdovų rūmų kieme po atviru dangumi klausytojams pristatomoje programoje skambės džiazo standartai, autorinės „G-Strings“ kompozicijos bei neįprastai atliekami garsūs užsienio hitų perdirbiniai – nuo Elvio Presley iki Prince ir šiuolaikinių atlikėjų kūrinių.

Smoriginai

Dar vienas muzikinis duetas Valdovų rūmų kiemelio scenoje – teatro ir kino aktorius, muzikantas K. Smoriginas ir jo sūnus, operos solistas Kostas Smoriginas jaunesnysis. „Midsummer Vilnius“ liepos 25 d. abu atlikėjai pristatys unikalias savo programas.

K. Smoriginas per ilgametę karjerą yra sukūręs daugybę įsimintinų vaidmenų teatre ir kine, tačiau ne mažiau jo gerbėjai laukia ir muzikinių aktorystės meistro pasirodymų. Menininkas, dar žinomas kaip „Aktorių trio“ grupės narys ir solo atlikėjas, koncerte atliks dainuojamosios poezijos kūrinius. Susirinkusių klausytojų lauks kaip visada subtili, jautri, liūdnų ir džiaugsmingų išgyvenimų kupina K. Smorigino muzika ir išskirtinis jo balsas.

Kartu su teatro legenda tą patį vakarą į sceną žengs ir jo sūnus, vienas garsiausių ir talentingiausių Lietuvos operos solistų K. Smoriginas jaunesnysis. Garsiausiuose Europos teatruose dainuojantis baritonas Lietuvoje pasirodo itin retai, tad festivalio klausytojai turės išskirtinę galimybę pasiklausyti talentingojo klasikinės muzikos profesionalo.

Festivalio organizatoriai jau paskelbė apie tokius šių metų festivalio pasirodymus kaip Edwardo Clugo baletą „Radio and Juliet“, britų grupės „The Tiger Lillies“ ir fortepijono virtuozo iš Armėnijos Tigrano Hamasyano koncertus, Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Rojus“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks aktorius Rolandas Kazlas.

Festivalis „Midsummer Vilnius“ vyks šių metų liepos 17-30 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją