„Buvau dar paauglys, kai pradėjau groti gitara, – prisiminimais dalijasi A. Globys. – Kaip visiems mano kartos muzikantams, taip ir man studijų laikais teko groti ir restoranuose, ir vestuvėse. Norėjosi išgyventi iš mylimo darbo, bet niekada nemaniau, kad tai karjeros viršūnė. Visada siekiau sukurti savitą grojimo stilių ir išsiskirti iš kitų muzikantų savo kūryba.

Muzikos kelyje išmėginau įvairius stilius: grojau sunkųjį roką grupėje „Volis“ (lead guitar), vėliau muzikavau kartu su „Keistuolių“ teatru ir aktorių grupe „Viengungiai“. Domėjausi džiazu, bet norėjosi į šį žanrą įnešti kažką naujo – taip atsirado projektas „Latin Jazz“.

Kartu su bendraminčiais išleidome pirmą gitarinės instrumentinės muzikos CD plokštelę Lietuvoje „Kelionė į...“, kuri turėjo didžiulį pasisekimą – tiražas buvo atnaujintas tris kartus. Niekada nebuvau abejingas klasikinei muzikai, tačiau ir vėl norėjosi nestandartinio požiūrio – taip atsirado iki šiol labai populiarus mano ir smuikininko Zbignevo Levickio sukurtas projektas „Amžių dvikova“. Per 10 metų surengta virš 200 koncertų – visi jie buvo „anšlaginiai“.“

Kūrybinis kelias Aurelijų suvedė su nuostabaus balso savininke, operos soliste Ona Kolobovaite, su kuria sukūrė itin romantišką programą „Una Palabra“. Visa tai gitaros virtuozas pristatys savo vienintelio jubiliejinio koncerto Vilniaus rotušėje metu.

Koncerto žiūrovus muzikantas džiugins ne tik naujais ir jau gerai žinomais kūriniais, bet ir juos lydinčia video grafika: „Puikiai suprantu, kokia tai atsakomybė, tačiau padarysime visa, kas geriausia. Su komanda, didžiausiais savo srities profesionalais – muzikantais ir technikais – dirbame jau 30 metų, jais galiu visiškai pasitikėti. Apgalvojome kiekvieną detalę, kiekviena natą, kuri turi suskambėti taip, kad paliestų visų širdis. Žinau, kad šis koncertas tikrai bus išskirtinis. Laukiu jo su lengvu jauduliu. Tai bus didelio mano gyvenimo etapo pabaiga, kuri veda į naują pradžią ir naujus iššūkius.“

Vienintelį jubiliejinį koncertą Vilniaus rotušėje Aurelijus paminės kartu su savo bendražygiais, garsiausiomis Lietuvos žvaigždėmis – operos soliste O. Kolobovaite, smuiko virtuozu Z. Levickiu, Lietuvos avangardo gitaristu Juozu Milašiumi, džiazo atlikėjais – saksofonistu Janu Maksimovičiumi, trimitininku Valerijumi Ramoška, Senamiesčio Kvintetu, Perkusijų Šou – Dariumi Pašiūnu ir Viktoru Krasausku, Vilniaus rotušės vargonininku ir klavišinių virtuozu Daumantu Slipkumi, Flamenko akademijos teatro soliste Rasa Vedrickiene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją