Jonas Ehrleris ir Keremas Hasanas drauge su Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru atliks išskirtinę programą, įtinkančią ne tik paprastų klasikinės muzikos mėgėjų, bet ir tikrų gurmanų skoniui.

Koncertas „Europos dirigavimo meistrai“ – Ciuricho menų universiteto ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro draugystės tęsinys. Tai jau trečiasis svečių vizitas. Draugystė, užsimezgusi puikių atsiliepimų, orkestro koncertmeisterės Giedrės Žarėnaitės rekomendacijos ir vieno garsiausių šių laikų Europos dirigavimo pedagogų Johanneso Schlaeflio palankumo dėka, yra lyg tiltas tarp Lietuvos ir kylančių pasaulinio garso dirigavimo žvaigždžių.

K. Hasanas – būsimas Londono filharmonijos dirigento Vladimiro Jurowskio asistentas, jau yra dirigavęs Karališkąjai šiaurės simfonijai, Tonhalle orkestrui Ciuriche, BBC Škotijos simfoniniam, Karališkam Flamandijos filharmonijos, Karališkajam Škotijos nacionaliniam, Liučernos festivalio styginiam orkestrams.

Jonas Ehrleris ir Kemeris Hasanas

J. Ehrleris šiuo metu yra vyriausiasis „Wettinger Singkreis“ choro, „Orchesterverein Wiedikon“ styginių orkestro ir „Fricktalerbühne“ muzikinio teatro dirigentas.

Abu jaunieji meistrai yra vieno draugystės inicatorių, profesoriaus J. Schlaeflio studentai. Profesorius yra išugdęs ne vieną puikių, pasaulyje gerai žinomų orkestrų vadovų kartą, išskiriant tokias asmenybes kaip Mirga Gražinytė-Tyla, Patrickas Lange'as, Christianas Kluxenas.

Pats įgavęs patirties diriguodamas tokiems orkestrams, kaip Indianapolio kamerinis, Prahos filharmonijos, Honkongo sinfonietos, Brandenburgo valstybinis orkestrai ir vadovaudamas Berno kameriniam, Bazelio kameriniam, Manheimo kameriniam orkestrams, šiuo metu didžiausią dėmesį skiria pedagoginiam darbui. Jis ypač vertinamas dėl sugebėjimo atskleisti kiekvieno jauno dirigento asmenybės savitumą, neįkainojama jo pagalba siekiant jiems atrasti savo „vidinį balsą“.

„Šis bendradarbiavimas neįkainojamas, ne tik orkestrui, jauniesiems dirigentams, bet ir klausytojams. Šie jaunuoliai – tikri profesionalai ir klausytojai tai išgirs!“ – atviravo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas maestro D. Katkus.

Koncerto programoje į Šv. Kotrynos bažnyčią užsukę klausytojai galės išgirsti retai Lietuvos koncertų salėse skambančią, bet išskirtinai gilią šveicarų kilmės kompozitoriaus Arthuro Honeggerio Simfoniją Nr. 2, taip pat įdomius ir negirdėtus Josefo Suko, Franko Bridge'o, Franzo Schrekerio kūrinius. Koncertą ves prof. D. Katkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)