Keturias dienas truksiantį džiazo maratoną pradėjo ambicingas kanadietis trimitininkas ir kompozitorius Jacques‘as Kuba Seguinas su savo kvartetu.

Lietuvos publikai atlikėjas pristatė naujausią projektą „Litania Projekt“, kuriame susilieja neoklasikinės muzikos atspindžiai ir svajingas skambesys, primenantis skandinavišką džiazą. Muzikantas stebino improvizacijomis, o jo trimitas skambėjo taip, kaip daugelis dar nebuvo girdėję. Kamerinė rūmų erdvę nuolat virpino ovacijos – įsijautusi publika plojimais lydėjo kiekvieno muzikanto solo.

Pats grupės lyderis su klausytojais sveikinosi prancūziškai, angliškai ir lenkiškai. Čia pat prisipažino, kad jo močiutė iš mamos pusės iki Antrojo pasaulinio karo gyveno Vilniuje. J. Kuba Seguinas publiką vadino išskirtine ir neslepė simpatijų festivaliui „Vilnius Mama Jazz“.

Pristatyta ir dar viena festivalio naujovė: muzikos klube „Tamsta“ prasidėjo tarptautinės džiazo vitrinos (showcase) programa. Publika ir į Vilnių susirinkę džiazo profesionalai išgirdo vokiečių „Iori“, šveicarų projektą „Songs I like“ ir ispanų trio „Naima“. Tai nedidelė šio festivalio dalyvių dalis – šių metų programoje išvysime net dvylika grupių.

Lapkričio 18 dieną „Vilnius Mama Jazz“ persikelia į tradicinę festivalio erdvę – Lietuvos nacionalinį dramos teatrą. Čia pasirodys China Moses, „Chassol“, Ambrose Akinmusire, „Phronesis“, „Oregon“ ir Richardas Banys. Teatro fojė kalbėtis aktualiomis muzikos temomis kvies pernai sėkmės sulaukusi diskusijų platforma „Vilnius Mama Jazz paraštės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją