Jau trečius metus šis paramos renginys suvienija talentingiausius Lietuvos klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjus, nacionalinį transliuotoją LRT, Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą, vadovaujamą maestro Donato Katkaus, ir pagalbą teikiančius žmones tam, kad drauge pavyktų pakeisti pagalbos laukiančių žmonių gyvenimus.

„Šiemet kviečiame atkreipti dėmesį į jaunus žmones, kurie savo gyvenimą leidžia gatvėje. Tai 16 – 25 metų vaikinai ir merginos, augę globos namuose ar rizikos šeimose, dabar savo gyvenimą kuriantys apleistuose namuose, skersgatviuose ar požeminėse aikštelėse. Jų gyvenimas dar tik prasideda, tačiau jame pilna nevilties, nes nuo mažų dienų jie žino, kad iš jų nieko nebus, kad jų niekam nereikia, kad jie yra trukdis“, – apie jaunus žmones, kuriems skiriamas paramos koncertas sako Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ atstovė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė.

„Paradoksalu, tačiau nepadėti šiems jauniems žmonėms mūsų visuomenei kainuoja labai brangiai. Ir taip sakydama turiu galvoje ne vien tai, jog kiekvienas žmogus ir jo gyvenimas yra neįkainojami ir savaime vertingi, tačiau ir paprastą, elementarią ekonomiką. Išlaikyti skurstantį žmogų jo esamoje padėtyje valstybei per metus kainuoja daugiau nei 4 500 eurų, t. y. mokėti bent minimalią priklausančią pašalpą, teikti nemokamas socialines ir sveikatos priežiūros paslaugas, o kur dar prarasti mokesčiai, kai sveikas, darbingas žmogus dešimtmečius yra išlaikomas, o neišlaiko save ir savo šeimą pats“, – pasakojo VA „Carito“ atstovė.

Moters teigimu jauni žmonės renkasi tokį gyvenimo būdą todėl, jog apie kitokį tiesiog nežino. Augdami globos namuose ar su iš išmokų gyvenančiais tėvais jie tiesiog neturi pavyzdžio kaip reikia tvarkyti gyvenimą, siekti tikslų, rūpintis savo ateitimi.

„Pagalba šiems žmonėms yra pagalba mums visiems. Dovanodami jiems kitokios ateities galimybę dovanojame ir savo visuomenei stiprius, kuriančius, atsakingus narius, kurių mums reikia. Palikdami šiuos jaunus žmones gatvėje ne tik juos pasmerktume, bet ir niekuomet nesužinotume kokiais puikiais žmonėmis, sutuoktiniais, tėvais, darbuotojais jie gali tapti. Tikrai turime ne vieną pavyzdį, kai priklausomybę, skolas, teistumą turintis jaunuolis paliko praeitį ir dabar kuria visai kitokį, pilnavertį gyvenimą. Dėl šių žmonių, jų artimųjų, mes dirbame“, – sakė D. Sakalauskaitė-Babravičė.

Palaikydami šiuos jaunus žmones trečiajame „Degu kaip žvakė“ koncerte jau tradiciškai sutiko dalyvauti pulkas žymių klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjų: Liudas MIkalauskas, Lilija Gubaidulina, Monika Liu, Evelina Sašenko, Mindaugas Bačkus, Viktorija Miškūnaitė, Kristina Žaldokaitė, Martynas Kuliavas, Ignas Maknickas, Ilja Aksionovas, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ jau daugiau kaip dešimtmetį dirba su gyvenimo gatvėje patirtį turinčiais jaunais žmonėmis. Per šį laiką pavyko pakeisti ne vieno jauno žmogaus ateitį ir suteikti kitokio gyvenimo galimybę. Visos už koncerto bilietus bei trumposiomis žinutėmis paaukotos lėšos bus skirtos šiai pagalbai tęsti.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ – viena didžiausių paramos organizacijų Lietuvoje. Per metus prašydami įvairios pagalbos organizacijos centruose apsilanko daugiau kaip 20 tūkstančių žmonių. Pagalba teikiama vaikams, šeimoms, seneliams, benamiams, kaliniams, priklausomiems asmenims, gatvės jaunimui, vienišoms mamoms, ilgalaikiams bedarbiams, pabėgėliams bei visiems išgyvenantiems dvasinį ar materialinį skurdą ir atskirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)