Beprotišku greičiu plintančios nuotraukos – fotomenininko Romualdo Rakausko, darytos Kaune 1967-1976 m. Pamažu ima aiškėti legendinių fotografijų herojų vardai ir jų likimai. Tačiau ne visų.

Dar vis nežinoma, kas yra graži pora, sėdinti susiglaudusi ant akmeninio Kauno pilies bortelio arba vaikinukas, žygiuojantis su dviem gitarom rankose.

Ir nors rasti ne visi asmenys, užfiksuoti ir masinėse nuotraukose, dalį jų, į paieškas įsitraukę žmonės, identifikavo labai greitai. Tai žinomas poetas Algimantas Mikuta, anapilin iškeliavęs prozininkas Antanas Zabielskas su dukrele. Kiti veidai komentaruose po nuotraukomis kol kas apipinti įvairiausiomis spėlionėmis.

Paieškas organizavę Donatas ir Aistė, sulaukę nepaprastai didelio žmonių palaikymo ir susidomėjimo, dalinasi naujomis legendinių fotomenininkų Romualdo Požerskio ir Aleksandro Macijausko nuotraukomis, darytomis 1966-1978 m. Kaune, kuriose galbūt kažkas atpažins save ar pažinos užfiksuotus žmones.

Viena fotografija – ypač svarbi režisieriui D. Ulvydui – tai nežinomo autoriaus nuotrauka, daryta masinių eitynių dieną, kai po Romo Kalantos susideginimo į gatves išėjo minios žmonių reikalauti laisvės Lietuvai. Būtent apie tą laikmetį ir lietuvių kovas už laisvę pasakos jo naujausias filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“.

Todėl visus, galinčius suteikti bet kokios informacijos, režisierius prašo atsiliepti ir rašyti privačias žinutes socialiniame tinkle Donatui Ulvydui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)