Ekspozicijoje bus pristatyti devynių šiuolaikinių užsienio menininkų darbai. Tarp jų – Hansas Op de Beeckas (g. 1969, Belgija), Jake’as & Dinosas Chapmanai (g. 1966 ir 1962, Didžioji Britanija), Michaelas Deanas (g. 1977, Didžioji Britanija), Marcelis Dzama (g. 1974, Kanada – JAV), Kendellas Geersas (g. 1968, Pietų Afrika – Belgija), Petritas Halilajas (g. 1986, Kosovas – Vokietija), Thomas Houseago (g. 1972, Didžioji Britanija – JAV), Bertrand’as Lavier (g. 1949, Prancūzija), Mandla Reuteris (g. 1974, Pietų Afrika – Vokietija).

Šie menininkai buvo pristatyti tokiose institucijose, kaip MOMA-PS1 Niujorke, šiuolaikinio meno centras „Palais de Tokyo“ Paryžiuje, Serpentine Sackler galerija Londone, Šiuolaikinio meno muziejus Monrealyje, Pinchuko meno centras Kijeve, „Tate Britain“ muziejus Londone, Georges’o Pompidou centras Paryžiuje, taip pat – pasaulinėse parodose „Documenta“, „The Carnegie International“, Venecijos, Berlyno, Havanos, Stambulo, Gvangdžu, Taipėjaus, Liono bienalėse. Dalies menininkų kūriniai saugomi Šiuolaikinio meno muziejuje Los Andžele, Šiuolaikinio meno muziejuje ir Guggenheimo muziejuje Niujorke, galerijoje „Tate Modern“ Londone.

Du didieji skulptūros meistrai savo požiūrį į skulptūras ir jų kūrimą apibūdindavo labai paprastai. Auguste’as Rodinas, vienas žymiausių figūratyviosios skulptūros kūrėjų, sakydavo: „Išsirenku marmuro bloką ir nukertu nuo jo viską, ko nereikia.“ O vienas didžiausių abstrakčiosios skulptūros atstovų Henry Moore’as pastebėjo: „Skulptorius yra žmogus, kuris domisi daiktų forma, kaip poetas domisi žodžiais, o muzikantas – garsais.“ Pasak ekspozicijos kuratorės Francescos Ferrarini, pastarąjį šimtą metų skulptoriai eksperimentavo su įvairiomis medžiagomis ir idėjomis, kartais derindami abstraktumą ir figūratyvumą ar išeidami už medžiagos ribų ir perkeldami skulptūriškumą į sceną. Todėl ši ekspozicija siūlo žiūrovams kelionę per įvairias šiuolaikinės skulptūros formas, tarp jų – ir H. Op de Beecko videoprojekciją „Režisuojant tylą (2)“. Joje menininkas susikoncentruoja į procesą, kurio metu idėjos tampa skulptūromis.

Ekspozicija veiks:

2016 m. birželio 9 d. (ketvirtadienis) 15.00–20.00 val.
2016 m. birželio 10 d. (penktadienis) 11.30–20.00 val.
2016 m. birželio 11 d. (šeštadienis) 11.30–20.00 val.
2016 m. birželio 12 d. (sekmadienis) 11.30–18.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)