V. Marcinkevičius išties išskirtinė asmenybė Lietuvos tapybos padangėje. Jo paveikslai ryškūs ir kontrastingi, o potėpiai – drąsūs. Ekspresyvia tapyva Vilmantas aplinkinius stebina, malonina ir džiugina dar nuo studentavimo laikų. Ši paroda – ne išimti, juolab, kad šioje parodoje surinkti darbai – viso jo kūrybinio kelio vaisiai.

„Parodą sudaro 18 paveikslų. Seniausias darbas, kuris čia eksponuojamas, yra 1994 metų, o kiti yra vėlesni, – suskaičiavo Vilmantas ir šyptelėjo įvardydamas, kad šią parodą, taip skaičiuojant, jis ruošė 22 metus.

Vilmantas Marcinkevičius

Pasidomėjus, kiek gi kainuoja brangiausias V. Marcinkevičiaus kūrinys, šis neskubėjo įvardyti tikslios sumos. „Sudėtingas klausimas, – tylos sekundėle savo atsakymą pertraukė menininkas. – Tiksliau gal ne kiek sudėtingas, o kiek nepamatuojamas.“

Vis dėlto vėliau menininkas buvo atviresnis, anot jo, vidutinė jo paveikslų kaina – apie 10 tūkstančių eurų. „Apie kainą ir meno įvertinimą geriau galėtų pakalbėti galerijos ar aukciono atstovai. Tačiau manau, kad meno kūrinių kaina neatsiejama nuo menininko biografijos, patirties, surengtomis parodomis, galbūt net ir aucionuose užfiksuotomis kainomis, žinoma, net ir rinkos detalėmis“, – kalbėjo Vilmantas.

Kelias dešimtis svečių sutraukusioje parodoje eksponuojami ryškūs ir kontrastingi, tačiau ganėtinai lengvi ir gaivūs paveikslai. Pats menininkas tikino, kad vienos mūzos įvardyti negali: „Pirma, tai asmeniniai išgyvenimai ir patirtis, kūrybinis matymas. Tai tarsi realūs įvykiai, transformuoti į kūrinius, dar yra ir religinės istorijos, kurios taip pat laikas nuo laiko atsiranda mano kūryboje“.

Parodos atidarymo akimirkos – DELFI fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)