Šių metų festivalio programą pradėjo kontraversiško menininko iš Čekijos Davido Černy meninės instaliacijos „Kabantis žmogus“ pristatymas. Vilniaus gatvėse vyko Airijos teatralų „Macnas“ ir gatvės cirko iš Prancūzijos pasirodymai.

Prezidentūros kieme įsikuūrė „Šiaurės šalių scena“, kurioje spektaklio „Black diamond“ ištraukas pristatė Danijos modernaus šokio teatras.
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme sukosi vilkeliai – čia vyko Olandijos kompozitoriaus Gertjano Ademos projektas „Humming around and around“ (liet. „Suktis užburtu ratu“).

Neliko užmirštos ir mažiau tradicinės erdvės – keletas šių metų projektų vyko ant vandens – Neries ir Vilnelės upėse. Neryje prie Baltojo tilto buvo galima pamatyti „Vandens iliuzijas“, o Vilnelėje – šviesos instaliacijas.

Į muzikinius koncertus kvietė tokios vietos kaip „LRT Opus scena“ Vilniaus mokytojų namų kiemelyje, Menų fabrikas „Loftas bei „Piano.lt“ vasaros terasa, o klasikinės muzikos gerbėjai galėjo apsilankyti „Skambančiuose Valdovų rūmuose“ bei Vilniaus Rotušėje.

Kaip ir praėjusiais metais, mažiesiems festivalio lankytojams buvo skirtas visas Bernardinų sodas. Čia įsikūrusioje „Šeimų erdvėje“ vyko žaidimai, kūrybinės dirbtuvės bei muzikantų pasirodymai.

Visi „Kultūros nakties“ festivalio renginiai - nemokami.

Naujienų portalo DELFI komanda lankėsi „Kultūros nakties“ renginiuose ir pateikia įspūdžius iš įvairių sostinės vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)