Miesto šventę turėjo garbę atidaryti Kėdainių jaunimėlis

Rugpjūčio 10dieną šventines linksmybes pradėjo Kėdainių rajono jaunimo organizacijos. Jų dėka Kėdainių miesto Didžioji gatvė tapo muzikos ir linksmybių gatvė. Jau nuo pietų Didžiojoje gatvėje šurmuliavo jaunimėlis, kuris aktyviai ruošėsi vakaro programai, kurios metu turėjo Kėdainių bendruomenei pristatyti savo organizacijų veiklą. Beveik penkiolika jaunimo organizacijų uoliai ir kūrybingai stengėsi pristatyti savo organizacijas.

Pasiruošę šventinius stendus, vaišias, akcijas atrakcijas laukė 18-tos valandos - iškilmingo atidarymo. Visus miestelėnus pirmiausiai pasveikino savo originaliais šokiais jaunimo grupė XXM. Į Kėdainių rajono jaunimo organizacijų mugę atvyko ir miesto merė Nijolė Naujokienė, kuri visus susirinkusiuosius sveikino su gražia miesto švente, skelbė linksmybių atidarymą ir džiaugėsi jaunimu, kurie turėdami garbę pradėti miesto linksmybes puikiai išnaudojo savo galimybes.

Nuo spalvingų balionu iki alyvinių obuolių

Pirmą kartą per visą laikotarpį, kaip Kėdainių miestas švęsdavo savo gimtadienius, jaunimas gavo galimybę atidaryti šventines linksmybes ir garsiai bei išradingai pristatyti save visiems Kėdainių bendruomenės žmonėms. Visas būrys žmonių po šventinio atidarymo skubėjo išvysti jaunimo organizacijų paruoštas programas. Vieni nuotraukose bandė atrasti savo vaikus, kaimynus, gimines, kiti – studijavo organizacijų veiklą spalvinguose lankstinukuose.

Praeivius linksmino gatvės muzikantai, teatralizuoti pasirodymai. Didžioji gatvė paskendo mėlynų ir baltų balionų jūroj, besisukančiuose vėjo malūnėlių, kurie džiugino ir senus ir pačius mažiausiuosius. Jaunimo organizacijos „Darbas“ jaunimas kvietė nepraeiti pro šalį siūlydami stabtelėti prie šventinio stendo bet ir kvietė sudalyvauti akcijoj atrakcijoj – prisipūsti balionų tiek, kiek trokšta maža ar didelė širdis.

Miestelėnai turėjo progos ativėsinti siūlomais kitų organizacijų gėrybėmis: gaiviaisiais gėrimais, arbūzais, alyviniais obuoliais, saldainiais. Didžiosios gatvės pabaigoje jaunimo organizacija „Tiltai“ kvietė pasisvečiuoti ir teatralizuotai pamatyti organizacijos veiklą, pačių sutvarkytame ir specialiai jaunimui įrengtame poilsio ir laisvalaikio kiemelyje, kuris priklauso kavinei „Auksiniai malūnėliai“.

Šventinis vakaro koncertas Didžiojoj Rinkos aikštėj

Po didelių pastangų ir daug širdies įdėtos į šventinę jaunimo dieną Kėdainių mieste, visi miesto svečiai, miestelėnai bei puikiai nusiteikę jaunimiečiai skubėjo į šventinį koncertą. Kur visus susirinkusiuosius linksmino Kėdainių rajono jaunimo muzikos grupės: „Watch The World“, „Samanos“, relaybės šou „Dangus 2“ dalyviai Justas ir Raimonda.

Kupina įspūdžių diena

„Labai džiugu, kad ši kartą Kėdainių miesto šventėje atsirado vietos ir jaunimui. Pagaliau ir mūsų organizacija „Tiltai“ galėjo viešai pristatyti savo veiklą bei pasiekimus. Organizacijos nariai galėjo atskleisti savo talentus. Manyčiau mūsų organizacijoje šiai šventei abejingų neliko. Mes esame labai patenkinti savo ir kitų organizacijų pasirodymais, tikimės, kad Kėdainiuose ši šventė bus nepaskutinė.“, - pasakojo jaunimo organizacijos „Tiltai“ atstovė Aurelija Šataitytė.

Pasak Kėdainių miesto Jaunimo organizacijos „Darbas“ Kėdainių skyriaus pirmininkės Ievos Kačinskaitės, ši šventė nustebino ne vieną jos dalyvį: „Pirmąją Kėdainių miesto šventinę dieną įvyko labai gražus jaunimo ir Kėdainių rajono savivaldybės administracijos inicijuotas miesto šventes atidarymas. Ne tik jaunimas,bet ir visa miesto bendruomenė buvo linksmai nusiteikę, kupini noro bendrauti ir kuo daugiau sužinoti apie aktyviai veikianti Kėdainių jaunimą. Vieni šoko, kiti dainavo,o mes, Jaunimo organizacija DARBAS (JOD), praeivius traukėme spalvotais balionais, žaviais vėjo malūnėliais, o svarbiausiai nuoširdžiomis šypsenomis ir sveikinimais. Norėjome, kuo iškilmingiau pasveikinti miestą su 635-tu jubiliejumi. Stengėmės, kuo patraukliau supažindinti jaunimą su JOD bei kvietėme prisijungti prie mūsų organizacijos. Džiaugsmas, kad pasiruošimas šiai šventei davė puikius rezultatus. Visa didžioji gatvė mirgėjo baltomis ir žydromis spalvomis nuo pripūstų balionų. Puikią progą turėjome ir patys susipažinti su kitų organizacijų veikla, įdomu buvo stebėti jų pasiruoštus pristatymus. Tokių švenčių jaunimui tikrai reikia.“

„Šiandien džiugu Kėdainių mieste matyti tiek daug jaunimo, kurie visi kaip bitutės zuja Didžiojoje gatvėje ir su dideliu džiugesiu visiems kėdainiečiams pasakoja apie savo organizacijų veiklą. Pagaliau jaunimas apie savo veiklą gali pasakoti visiems čia susirinkusiesiems. Smagu, kad Kėdainių miesto jubiliejaus šventė yra pradedama švęsti nuo jaunimėlio. Tai parodo, kad šiais metais jaunimas susilaukė didelio dėmesio. Dėkoju tiems, kurie nepamiršo, kad Kėdainių jaunimas yra ypač aktyvus ir paskyrė jiems visą šventinę dieną. Tikiuosi, kad ir kitais metais, jaunimas nebus pamirštas, o kad šventė būtų dar jaukesnė pačiam jaunimėliui, vis dėl to dėdėms, tetoms reiktų daugiau įsigilinti į jaunimo norus, o ne į balsavimo teisę turinčius piliečius. Visą Kėdainių jaunimėlį noriu pasveikinti su jų pačiu švente.“, - savo mintimis pasidalino Jaunimo organizacijos DARBAS pirmininkas Viktoras Fiodorovas.

Kėdainių jaunimas – gyvybė Kėdainių miestui

Miestui, kuris švenčia jau 635 jubiliejų turėtų labai rūpėti jauni žmonės, juk tik tada ir pats Kėdainių miestas taps tik brandesnis, o ne senesnis. Jauni žmones – tai energijos, naujų idėjų šaltinis, kuris priverčia nestovėti vietoje, o žengti platų žingsni į modernesnį gyvenimą ir šiuolaikiškesnę miesto bendruomenę.

Jaunuoliai – labai ambicingi ir įnoringi žmonės, kurie turi daug planų savo svajonių ir norų įgyvendinimui. Neišgirstas ar pro ausis praleistas jauno žmogaus pageidavimas gali vienu mostu nuvilti ar tiesiog priversti nuleisti rankas.