Geriausia 2017-ųjų Kanų kino festivalio aktorė – Diane Kruger

Vokietijoje gimusi Holivudo žvaigždė Diane Kruger sekmadienį buvo pripažinta geriausia Kanų kino festivalio aktore už motinos, praradusios savo šeimą per neonacių išpuolį, vaidmenį filme „Iš niekur“ (Aus dem Nichts).

Priimdama apdovanojimą D.Kruger sakė esanti „perpildyta emocijų“. Ji padėkojo filmo režisieriui – turkų kilmės vokiečiui Fatihui Akinui – ir vadino jį savo broliu.

Geriausias 2017-ųjų Kanų kino festivalio aktorius – Joaquinas Phoenixas

JAV kino žvaigždė Joaquinas Phoenixas sekmadienį pelnė geriausio aktoriaus titulą 70-ajame Kanų kino festivalyje už psichologinę traumą patyrusio samdomo žudiko vaidmenį filme „Iš tiesų tavęs niekuomet čia nebuvo“ (You Were Never Really Here).

Šis prisiekęs vegetaras atsiprašė, kad per didžiausio pasaulyje kino festivalio tviskančią ceremoniją vilki sportinį kostiumą.

„Aš nedėviu odos“, – aktorius paaiškino žiūrovams.

Sofia Coppola pripažinta geriausia 2017-ųjų Kanų kino festivalio režisiere

Amerikietė Sofia Coppola sekmadienį pelnė 70-ojo Kanų kino festivalio geriausios režisierės titulą už 1971-metų filmo „Sužavėtieji“ (The Beguiled) naują versiją, kurioje vaidmenis atliko daug žvaigždžių.

Savo padėkos kalboje kino kūrėja paminėjo savo tėvą, filmo „Mūsų laikų Apokalipsė“ (Apocalypse Now) režisierių Francis Fordą Coppolą ir pareiškė, kad jis ją „išmokė rašyti ir režisuoti“.

Raudonojo kilimo akimirkos: