Prieš kurį laiką žiniasklaidai išplatintame atvirame laiške, Didžiosios Britanijos princo Harry mylimoji, aktorė Meghan Markle pasakojo apie sunkumus, kuriuos Holivude patiria mišrios rasės atstovai. Panašus likimas prieš kone tris dešimtmečius kamavo ir V. Dieselį, kuris nebuvo laikomas tinkamu nei afroamerikiečių, nei lotynų, nei baltaodžių vaidmenims.

Nepaisant prieš nosį vis užtrenkiamų durų, būsimasis aktorius nenuleido rankų ir aktyviai mokėsi iš savo patėvio, aktorinio meistriškumo dėstytojo. Deja, laimingoji akimirka, galinti atnešti šlovę ir svajonių vaidmenį, taip ir neatėjo, tad užsispyręs jaunuolis pats ėmėsi iniciatyvos – santaupas investavo į debiutinį savo režisuotą filmą parodytą kino festivalyje Sundance.

Taip, pastebėtas režisieriaus Steveno Spielbergo agento, vaikinas atsidūrė juostos „Gelbstint eilinį Rajaną“ filmavimo aikštelėje ir tik tuomet ėmė pamažu apšilti kojas kino industrijoje.

Šiandien aktorius, kurio karjera įsisiūbavo tik po 2000-ųjų, tikina, jog jo karjeros šūkiu galėtų būti frazė „po 30-ies gyvenimas tik prasideda“.

„Tais laikais pasirodė mano vizitine kortele tapę filmai „Greiti ir įsiutę“, „xXx“, „Rydiko kronikos“, tad galiu patikinti, jog tereikia išlaukti savo valandos, net tada, kai ji, regis, vėluoja. Svarbiausia tikėti. Na, ir pajudinti užpakalį“, - šypteli aktorius, tikinantis, jog jo nuomone, būtent „Greiti ir įsiutę“ franšizė Holivude pramynė takus mišrių rasių atstovų vaidybai kine.

Karjerą pradėjęs kaip aktorius, šiandien vyras vis dažniau imasi prodiuserio kėdės. Ne išimtis ir jo paties „širdies filmu“ vadinama juosta „Greiti ir įsiutę 8“ (angl. „The Fate of The Furious“), šiuo metu rodoma Lietuvos kinuose.

Į gimtojo Niujorko gatves filmo veiksmą perkėlęs aktorius į filmavimo aikštelę priviliojo gražuolę Charlize Theron, kurios pasirodymas filme herojams sumaišys visas kortas ir įplieks nesantaiką...

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)