Pasak žiniasklaidos pranešimų, Triniti, Geltonoji reindžerė, filmo eigoje turės susitaikyti su savo netradicine seksualine orientacija, o Bilis, Mėlynasis reindžeris, bus pristatytas autizmo požymių turintis superherojus.

Pirmasis naujieną apie Triniti pirmadienį, kovo 20 dieną, paskelbė „Hollywood Reporter“, paėmęs interviu iš režisieriaus Deano Israelite.

Tas filmo momentas, kuriame aptariamas Triniti seksualumas, yra „nedidelis“, bet „centrinis“.

„Manau, kad ši scena gera tuo, kad stumia pirmyn visą likusį filmą ir tuo, kad „Tai yra OK“. Filmas sako, „Tai OK“, ir visi vaikai turi pripažinti savo tapatybę, atrasti save ir rasti bendraminčių“, – sakė D. Israelite „Hollywood Reporter“.

Minėtoje scenoje kitas personažas manys, kad Triniti, kurią vaidina Becky G, turi „problemų su vaikinais“, kol galiausiai suvoks, kad ji turi „problemų su merginomis“.

Pirminėje dešimtame dešimtmetyje pasirodžiusioje televizijos šou versijoje Geltonoji reindžerė vaizduojama tradicinės seksualinės orientacijos. Tuo pat metu Davidas Yostas, vaidinęs Mėlynąjį reindžerį, paliko šou, nes buvo persekiojamas ir patyrė kolegų bei filmavimo grupės įžeidinėjimus dėl savo homoseksualumo, teigia „Cinema Blend“.

Tuo tarpu „Screen Rant“ pranešė, kad Mėlynasis reindžeris turės autizmo požymių. Duodamas interviu Bilį vaidinantis aktorius RJ Cyleris sakė matęs šį vaidmenį kaip galimybę teigiamai pateikti autizmą didžiajame ekrane.

„Iš tikrųjų atsisėdau ir patylėjau, iš tikrųjų tik klausiausi ir, žinote, priėmiau visą informaciją be jokio nusistatymo, – sakė RJ Cyleris apie savo personažą. – Žinojau, kad mano darbas parodyti, kad panašius sutrikimus turintys žmonės yra normalūs žmonės.“

Aktorius nekonkretizavo, kaip jo personažo autizmas bus atskleistas ir pristatytas filme.

Filmo anonsas:

Sekmadienio, kovo 19-osios, vakarą vaikams skirtas televizijos šou „Sesame Street“ taip pat paskelbė, kad pirmą kartą pristatys autizmą turintį veikėją. Taip viliamasi šviesti vaikus apie šį raidos sutrikimą ir mokyti juos kaip bendrauti su tokiais bendraamžiais.

Socialinėje žiniasklaidoje filmo „Galingieji reindžeriai“ gerbėjai negailėjo liaupsių šioms naujienoms.

Nors „Galinguosiuose reindžeriuose“ pirmą kartą vienas pagrindinių herojų vaizduojamas netradicinės seksualinės orientacijos, tai jau antras kovo mėnesį pradedamas rodyti filmas, turintis homoseksualų veikėją. Praėjusį savaitgalį pradėta rodyti nauja Disnėjaus klasikos „Gražuolė ir pabaisa“ versija.

Per pirmąjį savaitgalį ji uždirbo 170 milijonų dolerių – tai vienas sėkmingiausių debiutų Holivudo istorijoje.

Naujajame filme Le Fou, piktadario Gastono bendrininkas, taip pat susiduria su savo seksualumo klausimu. Trumpoje scenoje filmo pabaigoje jį galima matyti šokantį su kitu vyru. Žinia apie šio personažo seksualinę orientaciją pirmą kartą pasklido prieš dvi savaites ir sukėlė diskusijas, nes vietas kino teatras Alabamoje paskelbė nerodysiantis šio filmo.

Rusijoje jam buvo skirta kategorija „suaugusiems“, o Malaizija pareikalavo šią konkrečią sceną iškirpti.

Vis dėlto, bet kokias diskusijas nustelbė bilietų pardavimų sėkmė ir 70 procentų siekiantis teigiamas vertinimas interneto svetainėje „Rotten Tomatoes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)