“Ponas Robinzonas Kruzas”

D. Defoe 1719 metais parašytą istoriją apie negyvenamąją salą išmestą nelaimėlį pirmą kartą kino teatrų žiūrovai išvydo 1932 metais. Juosta vadinosi “Ponas Robinzonas Kruzas” ir joje buvo pateiktas visai, palyginti, modernus požiūris į legendinius nuotykius. Pagrindinį vaidmenį Douglasas Fairbanksas, kuris su bičiuliais susilažina, jog išgyvens negyvenamojoje saloje.

“Robinzonas Kruzas Marse”

Šioje 1964 metais pasirodžiusioje ekranizacijoje negyvenamą salą pakeičia Marsas. Istorija, kurioje pagrindinį vaizdmenį suvaidino Paulas Mantee, pasakoja, kaip jaučiasi keli astronautai, vieni atsiradę kitoje planetoje. Taip pat filme pasirodo “Žmogaus Šikšnosparnio” žvaigždė Adamas Westas.

“Kruzas”

1988 metais sukurtas filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Aidanas Quinnas, perkelia istoriją į 19 amžių. Juostos pagrindinė mintis – kad tarnu tapę žmonės gyvena taip, lyg negyvenamoje saloje.

“Robinzonas Kruzas”

Filme, kuris ekranuose pasirodė 1997 metais, pagrindinė žvaigždė buvo širdžių ėdikas Pierce’as Brosnanas. Čia pagrindiniame plane atsidūrė ne išgyvenimo drama, o romantiška meilės linija. P. Brosnano herojus nužudo kitą žmogų, kad tik galėtų būti su savo mylimąja.

“Prarastasis”

2000-ųjų filmas tapo kone populiariausia visų laikų legendinės D. Defoe juostos ekranizacija. Čia pagrindinį vaidmenį atliko Tomas Hanksas, o juostą režisavo lietuviškų šaknų turintis žymus Holivudo režisierius Robertas Zemeckis. Istoriją tikriausiai žino daugelis, mat filmas susilaukė tikrai daug dėmesio: siuntų kompanijos darbuotojas, kuris išgyvena lėktuvo katastrofą, patenka į negyvenamą salą ir joje praleidžia keletą metų. T. Hanksas už šį vaidmenį pelnė “Oskaro” nominaciją.

“Robinzono Kruzo sala”

Naujoji, netrukus į kino teatrus atkeliausianti animacinė istorija apie Robinzoną Kruzą – “Robinzono Kruzo sala” pasakos nuotaikingus ne tik šio legendinio herojaus, bet ir papūgos, vardu Antradienis, nuotykius. Visi žmonių niekuomet savo saloje nematę gyvūnai laimingi, o štai Antradienis turi svajonę ištrūkti ir atrasti likusį pasaulį. Netrukus atsiranda šansas tai padaryti, mat saloje atsiranda žmogus. Jei jis sugebėjo atkakti čia, tuomet Antradienis taip pat gali iš čia pabėgti.

Puikiai žinoma Robinzono Kruzo istorija kiek kitaip – jau nuo vasario 12 dienos filme “Robinzono Kruzo sala”. Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)